04-07-2020

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση μόνιμων θέσεων καθαριότητας στο Δημόσιο

Υπογραμμίζουν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σύσταση μόνιμων θέσεων και η άμεση έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη αυτών πριν από τη λήξη των σχετικών συμβάσεων

Τη σύσταση μόνιμων θέσεων στον τομέα της καθαριότητας, στους φορείς του Δημοσίου ζητούν με την ευκαιρία κατάθεσης ερώτησής τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζουν πως την περίοδο 2012-2014 εκχωρήθηκαν υπηρεσίας καθαριότητας του Δημοσίου σε εργολαβικά συμφέροντα, ως δικαιολογία για τη μείωση των δαπανών.

«Το αποτέλεσμα όμως ήταν η υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, επιβάρυνση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους δημόσιους χώρους, αλλά και πλήρης υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων», σημειώνουν οι 48 βουλευτές.

Στην σχετική ερώτησή τους αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από τα δημόσια νοσοκομεία, προχώρησε στην απομάκρυνση των εργολάβων και τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας και το ίδιο συνέβη και σε άλλους φορείς του Δημοσίου, τους οποίους και κατονομάζουν.

Υπογραμμίζουν, δε, ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σύσταση μόνιμων θέσεων και η άμεση έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη αυτών πριν από τη λήξη των σχετικών συμβάσεων, «ώστε να λυθεί οριστικά, με τρόπο αποτελεσματικό και δίκαιο το ζήτημα της καθαριότητας σε αυτούς τους φορείς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη λόγω των εκλογών».

Παρατηρούν τέλος, ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας με συμβάσεις πληρώνονται ήδη από τον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν προκύπτει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και ότι, σε συγκεκριμένους φορείς του Δημοσίου οι συμβάσεις δεκάδων εργαζομένων λήγουν ταυτόχρονα το προσεχές διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα εργασιακής ανασφάλειας και να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.