23-02-2021

Μήνυμα προάσπισης της ελευθερίας από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχτηκε επίτιμο Δημότης του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Μήνυμα ενότητας και προάσπισης της ελευθερίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ανήμερα της κορύφωσης και της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε. Και γι’ αυτό, με κάθε τίμημα, ακόμα και με την θυσία της ζωής μας, θα υπερασπισθούμε τα σύνορά μας, το έδαφός μας, την κυριαρχία μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ανώτατος πολιτικός άρχων της χώρας.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα και σε μία ξεχωριστή για την Δημοκρατία ημέρα, ο ηλειακός κάμπος και συγκεκριμένα οι Δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας -Κυλλήνης, υποδέχτηκαν τον ΠτΔ.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέπτεται τους δύο Δήμους με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού τον Νοέμβριο του 1821 και ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυναν όταν τον επισκέφθηκαν στην Αθήνα, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τον δύο δήμων κ.κ. Αντρέας Μαρίνος και Γιάννης Λέτζας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι «το έδαφός μας και τα σύνορά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ πρόσθεσε ότι «και αυτό το μεγάλο χρέος της υπεράσπισης της ελευθερίας, το έθνος των Ελλήνων θα το εκπληρώσει υπό όρους αρραγούς ενότητας».

Επεσήμανε δε, ότι «ξέρουμε την αξία της ενότητας, γνωρίζουμε το κόστος της διχόνοιας. Είναι αδιανόητο να κάνουμε ξανά λάθη που, μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, στο παρελθόν μας στοίχισαν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας Κορμού».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή η αναγόρευσή του, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, «ενός τόπου με λαμπρή και μακραίωνη ιστορία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Παναγίας στο Βαρθολομιό, ενώ αμέσως μετά συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, για τον εορτασμό της Μάχης του Βαρθολομιού και οι οποίες κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 13.15 πραγματοποιήθηκε η τελετή Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Πηνειού, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

(πληροφορίες από patrisnews.com)

(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ