08-03-2021

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Όχι» στη λαγνεία του κλομπ – «Η Αστυνομία δεν έχει δουλειά στα πανεπιστήμια»

«Ούτε η παρανομία έχει όμως, δουλειά στα πανεπιστήμια», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις είναι πολλές για το ζήλο με τον οποίο η Αστυνομία προσπαθεί να κάνει το έργο της, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων και εναντίον της «λαγνείας του κλομπ», αναφερόμενος και στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στα ελληνικά ιδρύματα, μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», λέγοντας, εκτός των άλλων: «Η Αστυνομία δεν έχει δουλειά στα πανεπιστήμια. Ούτε η παρανομία έχει όμως, δουλειά στα πανεπιστήμια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε ότι «είναι αφύσικο το κλειστό πανεπιστήμιο» και επανέλαβε ότι «θέλουμε ανοιχτά και ελεύθερα πανεπιστήμια». Ταυτόχρονα, όμως, έθεσε όρια στην καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας, απορρίπτοντας – όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε – τη «λαγνεία του κλομπ».

Όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας, ο Υπουργός επεσήμανε ότι «η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ έστειλε μήνυμα ότι «δεν θέλουμε το μίσος των λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων». Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, διαμηνύοντας ότι προσπαθεί να καταστήσει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό «πρόβλημα της κοινωνίας, σιγοντάροντας τη βία».

Στο ίδιο πλαίσιο, επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός, αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας». Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στον χώρο των Πανεπιστημίων είναι ιδιαιτέρως τεταμένη τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε «ανοιχτή σύγκρουση» με τους αντεξουσιαστές, με τις επιθέσεις εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή των Εξαρχείων.

(πληροφορίες από «Το Βήμα της Κυριακής»)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ