03-12-2020

Κλειστά χαρτιά από Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Τι είπε για το υπερπλεόνασμα

«Θα υπάρξει νέα πολιτική στο μεταναστευτικό από την Ευρώπη», υπογράμμισε ακόμα ο Πρωθυπουργός σε συνάντευξη του στον ΣΚΑΪ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά την Κυριακή (10/11) και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη», τόνισε για το προσφυγικό. «Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα, θα δοθεί στοχευμένα στους αδύναμους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός για θέματα που αφορούν την οικονομία, ενώ έκανε λόγο αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ όπου… δικαιολογούνται. Επίσης, μίλησε για κίνητρα σε επιχειρήσεις για να δώσουν… μετοχές σε υπαλλήλους.

«Δεν θα ανεχτούμε υποδηλωμένη εργασία», ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.
«Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες», υπογράμμισε και για την επέμβαση της ΑΣΟΕΕ, ενώ έδωσε «μπράβο» στην ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

«Αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα»

«Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα» ήταν από τις πρώτες φράσεις που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», με αφορμή τόσο την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που έφερε συλλήψεις μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αλλά και την επιχείρηση που είναι από το πρωί σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ.

«Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την επιτυχία της. Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες. Θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων.

Η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς. Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως «Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα».

Τι είπε για το υπερπλεόνασμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο υπερπλεόνασμα τόνισε πως θα υπάρξει και θα δοθεί στους κοινωνικά αδύναμους, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «εμείς δεν κάνουμε διαπραγμάτευση με τσαμπουκάδες» και πως όλες οι φοροελαφρύνσεις είναι εγκεκριμένες από τους θεσμούς. Σημείωσε δε ότι «μέρισμα ανάπτυξης θα κατανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο». Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί τα Χριστούγεννα και όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός θα είναι μικρό μεν αλλά θα δοθεί στους κοινωνικά αδύναμους.

«Το σύστημα σφίγγει, Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη», τόνισε για το προσφυγικό

Μιλώντας για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η έξαρση του μεταναστευτικού-προσφυγικού το καλοκαίρι ήταν κάτι απρόοπτο. Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει, αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη».

«Δεν επανεξετάζονταν οι αιτήσεις ασύλου. Σχεδόν όλοι χαρακτηρίζονταν ευάλωττοι. Το σύστημα σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στη Μαρίκα Μητσοτάκη που έδωσε μια μάχη να εξαλείψει τα στερεότυπα, η χώρα να αποκτήσει μια πολιτική κατά των διακρίσεων», τόνισε για το συγκεκριμένο σημαντικό θέμα. Που αφορά τις διακρίσεις.

Έρχεται κοινωνικό μέρισμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε «στοχευμένες αυξήσεις» στον ΕΝΦΙΑ αλλά σε περιοχές που δικαιολογείται και δεν… πλήρωναν μέχρι τώρα. Προανήγγειλε επίσης πως θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα, καθώς, όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει υπερπλεόνασμα: «Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε που. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσουμε να πιάσουν τόπο».

«Το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης, δεν θα ανεχτώ με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε, να δημιουργηθούν νέες ανισότητες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στο σχεδιασμό της τετραετίας περιλαμβάνεται και το τέλος του φόρου αλληλεγγύης στους ανάπηρους άνω του 80% και του τέλους επιτηδεύματος. Μιλώντας για τις μειώσεις φόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν αφορούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά κάθε επιχείρηση». Κατά τον πρωθυπουργό, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή και «θα ακολουθήσουν κι άλλες μειώσεις φόρων».

Είπε πως δεν κοιτάει τις δημοσκοπήσεις αλλά «αν κρίνω από τον Δείκτη Οικονομικού, υπάρχει αισιοδοξία στον κόσμο». Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι η υποδηλωμένη εργασία και διεμήνυσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν δεκτές. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξουν κι άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, συμπεριλαμβανομένων κινήτρων στις επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους».

«Από τις αρχές του 2020 περιμένουμε από την εταιρεία να ξεκινήσει τα έργα στο Ελληνικό», υπογράμμισε σχετικά για τις επενδύσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Βουλευτές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ακόμα και για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αναφέροντας πως και οι βουλευτές θα έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. «Έχουμε έναν γερασμένο στόλο, ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί – κατά προτίμηση – με αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τόνισε δε ότι οι βουλευτές της Αθήνας θα υποχρεωθούν να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Μαραθώνιο της Αθήνας. «Μου λείπει το τρέξιμο. Έτρεχα παλιά στα 5 χλμ. του Μαραθωνίου. Είναι καταπληκτική εμπειρία ο Μαραθώνιος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Απεβίωσε, σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 το βράδυ της...

«Η πανδημία του κορονοϊού κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα» – Σε δεινή οικονομική θέση τα Βαλκάνια

Τρία χρόνια πίσω γυρίζει την Ελλάδα το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών...

Μόσιαλος: Πρέπει να «τρέξει» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τα εμβόλια (video)

Κριτική στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την αργοπορία του - συγκριτικά με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία - αναφορικά με την έγκριση των εμβολίων...

Θρασύτατη ληστεία στα Σπάτα – Μπήκε με καραμπίνα σε διαγνωστικό κέντρο σε ώρα αιχμής (video)

Ληστεία από αυτές που χρειάζεται πολύ θράσος για να γίνουν, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε διαγνωστικό κέντρο στα Σπάτα.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα...

Προειδοποίηση Μπουρλά: Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα αμέσως μετά το εμβόλιο

Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού υπό την πίεση να ανοίξουν οι οικονομίες, αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το εμβόλιο, προειδοποίησε...

Γερμανία: Παράταση του μερικού lockdown – «Τέλος Δεκεμβρίου η έγκριση εμβολίων στην ΕΕ»

Την παράταση της ισχύος του «μερικού lockdown» έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (2/12) η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά την...