09-05-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι και οι βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν στην ασυλία – δώρο του κ. Μητσοτάκη στους τραπεζίτες

Για εκτρωματική διάταξη – δώρο στους τραπεζίτες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διάταξη που προσφέρει ουσιαστικά ασυλία στους τραπεζίτης και κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση, σημειώνοντας σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ότι συναντά αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι με αυτή τη μεθόδευση η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τα “θαλασσοδάνεια, όπως αυτά που είχαν χορηγηθεί στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη διάταξη ως “φυτεμένη” από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Εδώ και τρεις μέρες ο κ. Μητσοτάκης κωφεύει εσκεμμένα στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα την εκτρωματική διάταξη – δώρο στους τραπεζίτες. Με την διάταξη αυτή οι τραπεζίτες θα μπορούν να διωχθούν ποινικά μόνο εάν κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Ο κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς ντροπή, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, προκειμένου να ακυρώσουν όλες τις εκκρεμείς ποινικές διώξεις σε βάρος τραπεζιτών για υποθέσεις με θαλασσοδάνεια, όπως αυτά που είχαν χορηγηθεί στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα, μέχρι και δικοί του βουλευτές, όπως ο κ. Μπούγας, εκφράζουν τον προβληματισμό τους τόσο για το ενδεχόμενο ατιμωρησίας των τραπεζιτών όσο και για τη συνταγματικότητα της διάταξης. Επαναλαμβάνουμε στον κ. Μητσοτάκη: Μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα για να αθωώσει νομοθετικά δεκάδες κατηγορούμενους τραπεζίτες και να ξεπλύνει το σκάνδαλο με τα άνω των 400 εκατ. ευρώ δάνεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Τέλος, ακόμα περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση: τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή την “φύτεψε” ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ