31-10-2020

Γεωργιάδης: Στο τέλος Πολάκης και Τζανακόπουλος θα πειθαρχήσουν

«Η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την πεποίθησή του ότι οι κκ. Πολάκης και Τζανακόπουλος στο τέλος θα πειθαρχήσουν στους νόμους εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακτιρική Παπαγγελόπουλου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News” αναφέρθηκε και στην επένδυση του Ελληνικού, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με στόχο την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου εντός του 2019 και τη δυνατότητα έναρξης εργασιών με το νέο έτος.

«Η δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει μπουλντόζες. Η δουλειά της κυβέρνησης ειναι να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του ακινήτου στην εταιρεία Lamda Development» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές επενδύσεις “στα συρτάρια” από προηγούμενα χρόνια, εκ των οποίων «ένα κλάσμα μπορεί να πάρει μπρος τώρα. Τις εξετάζουμε μια-μια προσεκτικά και όποια μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, την ξεκλειδώνουμε».

Ο υπουργός σχολίασε και το ταξίδι Μητσοτάκη στην Κίνα λέγοντας ότι οι πολύ στενές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας θα επιβεβαιωθούν και με την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς για την “αναδίπλωση Ζάεφ” ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε, μεταξύ άλλων, «θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας κατά γράμμα από την πλευρά των Σκοπίων, γιατί αν η συμφωνία αυτή δεν τηρηθεί, τότε θα υπάρχει λόγος καταγγελίας της».

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως είπε, δέχτηκε την κριτική σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αλλάξει γρηγορότερα το νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν υποτίμησε το ζήτημα.

Τέλος, σχετικά με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε ότι «ήταν πολύ σημαντική και πολύ υποστηρικτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».