19-05-2021

Πέτσας: Άσκηση συναίνεσης οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών

Με τους πολιτικούς αρχηγούς συναντάται ο πρωθυπουργός για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους

Την ελπίδα να μην μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι το ζήτημα της ψήφου των ελλήνων του εξωτερικού, εξέφρασε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι» υπογράμμισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς με μόνη «κόκκινη γραμμή» την ισότητα της ψήφου, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί συνταγματική επιταγή.  Αναμένεται να σημειώσει δε, πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις -όπου χρειάζεται- προκειμένου επιλυθεί αυτό το ζήτημα το οποίο εκκρεμεί από το 2001.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ