21-09-2020

Η Ελλάδα καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία – «Υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής»

 

Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Με καθυστέρηση 24 ωρών, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τελικά την τουρκική επίθεση σε εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ τονίζει πως συντάσσεται πλήρως με τη θέση της ΕΕ- για τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους. Την ίδια στιγμή αναφέρει πως αφενός ότι η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία και αφετέρου ότι βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα.

Έτσι, καλεί την Τουρκία να θέσει τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι αυτές «οι επιχειρήσεις αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης.Όπως επίσης ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αποτελούν, οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, που ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες».

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.