22-04-2021

Βοήθημα στους ασθενέστερους τον Δεκέμβριο, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν προσδιόρισε το ύψος του βοηθήματος, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα δοθεί

Τη δυνατότητα να δοθεί κάποιο βοήθημα στους ασθενέστερους τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των   εργασιών του Athens Democracy Forum.

«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης θυμίζοντας ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός πως η Ελλάδα δανείστηκε χθες με αρνητικό επιτόκιο, «κάτι ασύλληπτο μόλις πριν από έναν χρόνο», και στάθηκε ιδιαίτερα στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων όπως αυτή του Ελληνικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε εμφανίστηκε και… εκπρόσωπος του οικολογικού κινήματα, ελλείψει πρασίνων, αναφέροντας: “Στην Ελλάδα δεν έχουμε ‘πράσινο κόμμα’, ως πολιτικός σκοπεύω να εκφράσω το χώρο της οικολογίας” δήλωσε χαρακτηριστικά  και έβαλε και πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν την πράσινη ατζέντα την ώρα που γεμίζουν την Αθήνα με αφίσες.

Ερωτηθείς από τον κ. Cohen για το αν η Βρετανία πρέπει να κάνει κωλοτούμπα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχουν μεν ομοιότητες τονίζοντας ότι το Brexit «είναι μια υπόθεση από την οποία όλοι θα βγουν χαμένοι αλλά κυρίως οι Βρετανοί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ