28-02-2021

Υπόθεση Σαββαΐδου: Οι διώξεις, ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ και ο κίνδυνος παραγραφής…

Σε εξαιρετικά καίριο χρονικό σημείο φαίνεται ότι άνοιξαν το φάκελο Gennet – Σαββαΐδου οι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου. Η συγκεκριμένη υπόθεση –η οποία εμπλέκει την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας προς την υπηρεσία- θα κατέληγε σε παραγραφή στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο πυρήνας της ιστορίας, όπως προκύπτει από έγγραφες διατυπώσεις βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφορά την προσωρινή (ή και επ΄ αόριστον) αναστολή επιβολής προστίμου, ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ, προς την εταιρεία Gennet, λόγω των συνεχών επανελέγχων που φέρεται να ζήτησε η κ. Σαββαΐδου. Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε υπόθεση τοκογλυφίας, ενώ εμφανίζεται να συνδέεται ως διάμεσος ο πρώην υπουργός Παιδείας, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Ανθόπουλος.

Σύμφωνα με τις βασικές αιτιάσεις όσων βουλευτών έχουν απευθυνθεί κατά καιρούς στην κυβέρνηση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η διαδικασία του φορολογικού ελέγχου της συγκεκριμένης εταιρείας παρέμενε ανολοκλήρωτη εδώ και 2,5 χρόνια, λόγω των καθυστερήσεων και των παραλείψεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η καθυστέρηση αυτή κατέστησε αδύνατη τη βεβαίωση και την είσπραξη προστίμων, ύψους 78 εκ. ευρώ, καθώς και τον προσδιορισμό επιπλέον φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά -τα οποία απομένει να αποδειχθούν ή να καταρριφθούν στη συνέχεια της δικαστικής έρευνας ή της ακροαματικής διαδικασίας- η Κατερίνα Σαββαΐδου τον Δεκέμβριο του 2014 αποδέχθηκε, με καθυστέρηση ενός ολόκληρου έτους, αίτημα της Gennet να ξανά-ελεγχθεί από την αρχή, ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στα διοικητικά δικαστήρια μετά από προσφυγή της εταιρείας.

Οι αρμόδιοι κρατικοί ελεγκτές φέρονται να συνάντησαν εμπόδια στην προσπάθειά τους διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο τουλάχιστον εφοριακοί οι οποίοι τέθηκαν προϊστάμενοι της έρευνας, επέλεξαν λίγο αργότερα τον δρόμο της συνταξιοδότησης. Η Gennet φέρεται να εμπλέκεται σε επτά συνολικά παράνομες δανειοδοτήσεις, ύψους 17,6 εκ, ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το 2002 έως το 2005 με εξωφρενικά υψηλά επιτόκια από 38,62% έως και 205,12% σε ετήσια βάση.

Η ειδική έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 30 Ιανουαρίου 2012 αναφέρει ότι όλα τα φορολογικά στοιχεία που εκδόθηκαν από την ελεγχόμενη καπνεμπορική επιχείρηση «ΟΔΔΕΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ», (η οποία φέρεται ως παραλήπτρια των δανείων) προς την Gennet, «είναι εικονικά στο σύνολό τους, διότι εκδόθηκαν για ανύπαρκτες συναλλαγές».

Στις 11 Ιανουαρίου 2013 -σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έχουν παρουσιασθεί στη Βουλή- οι ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών συνέταξαν έκθεση, επιβάλλοντας πρόστιμα 78 εκ. ευρώ για λήψη και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για τις χρήσεις 2002-2005. Ο επανέλεγχος αυτός δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί…

Η υπόθεση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και η προϋπηρεσία στη PwC

Λίγο πριν αναδειχθεί το θέμα με την Gennet, η πρώην Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, βρέθηκε αντιμέτωπη με ποινική δίωξη που της άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, λόγω της απόφασής της να δώσει παράταση στην καταβολή του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, παραχώρησε με σχετική απόφασή της στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερο του προβλεπομένου χρόνου, για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

O νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου. Όμως στην απόφαση της 12ης Ιανουαρίου προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορούσε να υποβληθεί μέχρι την 20ή Ιανουαρίου και αφορούσε τα έσοδα του προηγούμενου έτους. Αφορμή για την έρευνα σε βάρος της κ. Σαββαΐδου στάθηκε μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο και διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα Αθ. Κατσιρώδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Πάντως, η πρώην Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Με σπουδές στο Χάρβαρντ διετέλεσε ανώτατο στέλεχος στην PriceWaterhouseCoopers (PwC).  

SABBAIDOU_LINKEDIN

Στην υπόθεση των LuxLeaks, η PwC εμφανίζεται να έχει εγκαταστήσει περίπλοκους μηχανισμούς φοροαποφυγής σε περισσότερες από 340 πολυθενικές σε συνεργασία με τις αρχές του Λουξεμβούργου. Ανάμεσα στις εταιρείες που αξιοποίησαν την τεχνογνωσία της PwC, με σκοπό τη λιγότερη δυνατή φορολόγηση, περιλαμβάνονται και εννέα ελληνικές. Η κ. Σαββαΐδου όταν διορίσθηκε σε Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ 1749) στις 15 Ιουλίου 2013 διατηρούσε την ιδιότητά της στην PwC, (όπως φαίνεται παραπάνω στο προφίλ της στο Linkedin) Άλλοι, θα το ονόμαζαν αυτό και «συγκρουόμενα συμφέροντα…».

FEK2

SABBAIDOU_FEK

Η απάντηση Σαββαΐδου

Η Κυβέρνηση αποφασίζει την αποπομπή μου. Την ώρα που η κυβέρνηση μου έχει ζητήσει να υποβάλω την παραίτησή μου για λόγους ηθικής τάξεως λόγω, άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της παράτασης του χρόνου απόδοσης φόρου (φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων), την ίδια ώρα μου ζητείται εγγράφως η παροχή παράτασης για την απόδοση άλλου φόρου (ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία).

Το ίδιο έπραξε και προεκλογικά η κυβέρνηση ζητώντας μου την παράταση του χρόνου απόδοσης και ουσιαστικά την «αναστολή» εφαρμογής του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, παράταση με την οποία και συμφώνησα λόγω της πάγιας πεποίθησής μου περί παροχής παρατάσεων στους φορολογούμενους, που δεν έχουν ως συνέπεια την απώλεια δημοσίων εσόδων.

Προκαλεί έκπληξη η εμμονή της κυβέρνησης να ισχυρίζεται σήμερα ότι βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον από μία απόφαση παράτασης προθεσμίας καταβολής φόρου, που αποτελεί πάγια πρακτική της διοίκησης, τη στιγμή που την ίδια πρακτική υιοθετεί και η ίδια κυβέρνηση, όπως έγινε με γραπτή εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών εκφράζοντας την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού (ΑΠ: ΑΝ. ΥΠ. ΟΙΚ. 0003333 ΕΞ 2015) στην υπόθεση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Εξάλλου, το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση περί παράτασης του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία με δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι εξοργιστικό να κατηγορούμαι ότι με την απόφασή μου «ευνόησα συγκεκριμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής». Σημειωτέον ότι οι «διαπλεκόμενες» κατά την κυβέρνηση επιχειρήσεις, δηλαδή οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες βαρύνονται με το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, αποτελούν τον κορμό της πραγματικής οικονομίας, απασχολούν χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας και από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες για την επιβίωσή τους.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων λειτούργησα – όπως μου επέβαλε το υπηρεσιακό μου καθήκον αλλά κυρίως το προσωπικό μου ήθος και η συνείδησή μου – με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση, αλλά παράλληλα με σεβασμό και κατανόηση στα δίκαια αιτήματα των φορέων των πολιτών αδιακρίτως, πάντοτε βεβαίως στα πλαίσια του νόμου και των αρμοδιοτήτων μου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου αυτής ήμουν πάντοτε κοντά στους πολίτες, πολύ περισσότερο δε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Έχω την πεποίθηση ότι μέχρι σήμερα επιτέλεσα τα καθήκοντά μου στο ακέραιο πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί δήθεν πρόθεσής μου να ευνοήσω συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνδεόμενες με τη διαπλοκή προκαταλαμβάνει την απόφαση της δικαιοσύνης και είναι πρωτοφανής και ευθεία παρέμβαση τόσο στην ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ όσο και κυρίως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Σημειωτέον ότι η σπουδή της κυβέρνησης είναι τέτοια, που η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται ΠΡΙΝ ακόμα οριστικοποιηθεί η παραπομπή μου στο ακροατήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, σήμερα δεν συντρέχει λόγος θέσης μου σε δυνητική αργία, που είναι – σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα – απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόωρη λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Για την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου απαιτείται – εκτός από την επίκληση της συνδρομής λόγων δημοσίου συμφέροντος (οι οποίοι εκλείπουν) – να έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή στο ακροατήριο, μετά την πάροδο της 10ημερης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατά του κλητηρίου θεσπίσματος, το οποίο μου κοινοποιήθηκε μόλις χθες!

Σημειωτέον ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει τεθεί υπάλληλος σε αργία πριν η παραπομπή του καταστεί αμετάκλητη.

Προφανώς η κυβέρνηση έλαβε την απόφασή της για τη θέση μου σε δυνητική αργία θεωρώντας δεδομένη την απόρριψη της προσφυγής μου από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, που θα την κρίνει.

Ως πολίτης ευνομούμενης χώρας προφανώς και θα κάνω χρήση όλων των νόμιμων μέσων για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας μου. «Στη χώρα αυτή υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν», όπως άλλωστε δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι οποίοι ισχύουν για όλους τους πολίτες της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ θερμά όλους τους ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αλλά και τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη συνεργασία και τη στήριξή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».

Η θέση της εταιρείας Gennet Α.Ε.

Η GΕΝΝΕΤ Α.Ε., σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων από τον Τύπο αναφορικά με τη δήθεν συμμετοχή της σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο αυτών ως ανυπόστατο, απολύτως αναληθές και συκοφαντικό και δηλώνει τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Τα δημοσιεύματα υιοθετούν τις θέσεις της μιας πλευράς μεταξύ δύο αντιδίκων που έχουν πολύχρονη, σκληρή και πολυεπίπεδη δικαστική διαμάχη.

Αποσιωπούνται αυτά που βαρύνουν τη δεύτερη πλευρά, για τα οποία, εκτός από όσα καταγγέλλονται εναντίον της, έχει πολλαπλές καταδίκες για παραβίαση νόμων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.

H τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία, δεν έχει ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα, καθώς κάποιοι έβαζαν διαρκώς προσκόμματα στη διερεύνησή της. Για τη συγκεκριμένη εταιρεία, επέκειτο παραγραφή των πεπραγμένων της στις 31-12-2015 και ακόμη και σήμερα, αφού επιτέλους αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες, συνεχίζουν απροκάλυπτα την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων της υπόθεσης. H εταιρεία μας, σε αντίθεση με τις άλλες δύο εταιρείες, οποτεδήποτε κλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές να προσκομίσει στοιχεία, παρουσιάστηκε εμπρόθεσμα και κατέθεσε ό,τι της ζητήθηκε.

Συγκεκριμένα, αν και συνοπτικά, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Η συνεργασία της GENNET A.E. με τις εταιρείες «Οδέττη Ν. Πετρίδη Α.Κ.Ε.» και «Καπνεμπορικές Επιχειρήσεις Μ.Ε.Π.Ε.», διήρκησε από το 2002 έως το 2005. Η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην αγορά καπνού και συνεργάσθηκε με μεγάλες καπνεμπορικές επιχειρήσεις τις χώρας μας ήδη από το 1995, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στην αγορά, στη μεταπώληση και στη διακίνηση των εμπορευμάτων καθώς και τα τραπεζικά και ασφαλιστικά έγγραφα που υποστηρίζουν απόλυτα, και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, για την πραγματοποίηση όλων ανεξαιρέτως των αγοραπωλησιών με τις εν λόγω εταιρείες.

Προκειμένου να υποστηριχθεί το φανταστικό σενάριο περί τοκογλυφίας, κεντρικός πυλώνας της επιχειρηματολογίας τους ήταν η εξαφάνιση της εμπορικής δραστηριότητας της «ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».

Σε αυτή, δεν έχει γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από το 2008 μέχρι και σήμερα, ενώ συγκεκριμένος Εφοριακός είχε αναλάβει το σύνολο των ελέγχων. Έτσι αυτή “βαφτίστηκε” εταιρεία-αχυράνθρωπος, η οποία ιδρύθηκε τάχα αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τους φερόμενους ως άνομους σκοπούς της GΕΝΝΕΤ.

Όμως ένα πλήθος στοιχείων, πολλά από τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, καταρρίπτουν κάθε τέτοιο ισχυρισμό. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια εξ αυτών, που είναι προφανές, ότι μία εταιρεία «αχυράνθρωπος», χωρίς πραγματική δραστηριότητα, δεν θα μπορούσε να είχε:

  • Τα αδιαμφισβήτητα εκδοθέντα και εξοφληθέντα τιμολόγια της δήθεν εταιρείας «αχυρανθρώπου» ΜΕΠΕ προς πολυεθνικές εταιρείες του εξωτερικού.
  • Τα δικαιολογητικά πλήθους άλλων συναλλαγών της ΜΕΠΕ, με άλλες εταιρείες πέραν της δικής μας, για την εξασφάλιση απαλλακτικού ΦΠΑ, ήδη από την πρώτη χρήση του 2001 (σε χρόνο πριν ακόμη την έναρξη συνεργασίας μας).
  • Οι φορολογικές δηλώσεις της ΜΕΠΕ για τα έτη 2002-2005 οι οποίες απεικόνιζαν όλες τις μεταξύ μας δοσοληψίες, ανακλήθηκαν μετά από 4 χρόνια, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι φορολογικές αρχές απεφάνθησαν ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ανάκλησή τους.
  • Ο διαταχθείς από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επανέλεγχος δρομολογήθηκε νομιμότατα, εξαιτίας του πλήθους των αδιάσειστων ΝΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ στοιχείων που προσκομίστηκαν σε ανακριτές και εισαγγελείς. Η εταιρεία ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΠΕ δεν έχει ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα γιατί κάποιοι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να ελεγχθεί. Γι’ αυτήν και τα πεπραγμένα της, επέκειτο παραγραφή στις 31-12-2015.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, «ο επανέλεγχος δεν συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας, πολύ περισσότερο δε όταν επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες εμπλεκόμενες επιχειρήσεις. Ο αρχικός έλεγχος αφορούσε μία επιχείρηση, ο επανέλεγχος αφορά τρεις.»

Κάποιοι, για ευνόητους λόγους, δεν επιθυμούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τη διενέργεια επανελέγχου, χωρίς να εξηγούν φυσικά -διότι δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα- το γιατί δεν πρέπει να διεξαχθεί έλεγχος και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ώστε να αποκαλυφθεί αν επρόκειτο ή όχι για πραγματικές συναλλαγές.

Ειδικά τώρα, που πλέον υπάρχει και επίσημη, δημόσια παραδοχή λειτουργών του κράτους, ότι δεν έχουν ελεγχθεί οι άμεσα εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και ότι οι εταιρείες δεν είναι δύο αλλά τρεις. Οι μέχρι σήμερα Εκθέσεις και τα πορίσματά τους, ήταν αποκλειστικά βασισμένα στη δήθεν αυτοκαταγγελία μιας εταιρείας, και όλο αυτό το διάστημα, δεν λαμβάνονταν υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίζονταν, αλλά αγνοούνταν προκλητικά.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται επίσης να γνωρίζει για τις ημέρες και τα έργα μιας εταιρείας, στην οποία έχουν βασιστεί μέχρι σήμερα κάποιοι αρμόδιοι υπάλληλοι του δημοσίου, ώστε να βγάλουν τα πορίσματά τους. Η εταιρεία η οποία «αυτοκαταγγέλλεται», παριστάνει το θύμα και αποτελεί την «πηγή» διαφόρων δημοσιευμάτων, είναι παλιά «γνώριμη» του Δημοσίου καθώς βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των μεγαλόοφειλετών του, με τεράστια ποσά οφειλής εδώ και χρόνια.

Παράλληλα εμφανίζεται στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του ΙΚΑ ενώ οι καταγγελίες έχουν πέσει βροχή και από εργαζομένους της επιχείρησής της για τα δεδουλευμένα αλλά και την ασφάλισή τους. Επίσης, οφείλει και σε Τράπεζες τεράστια χρηματικά ποσά που αφορούν σε κόκκινα δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η λίστα δεν έχει τέλος, καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει καταγγελθεί και για την κατ’ εξακολούθηση χορήγηση παρανόμως θεωρημένων εγγράφων από τη Δ.Ο.Υ. Καβάλας για απαλλαγές από την υποχρέωση ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί σημαντική οικονομική ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση, που εμπλέκει πολλούς και πολλές, με βαριές καταγγελίες, οι οποίες στοιχειοθετούν ακόμα και κρατική διαφθορά. Οι αρχές, όσο και αν κάποιοι δεν το επιθυμούν γιατί τους συμφέρει, διερευνούν σε βάθος με τη βοήθεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον, αυτή την υπόθεση ώστε αποδώσουν άμεσα τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες.

Η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και στις Αρχές οι οποίες εδώ και 2,5 χρόνια προσπαθούν να ελέγξουν την υπόθεση με ευσυνείδητους εκπροσώπους που ενεργούν για το καλό του Ελληνικού δημοσίου καθώς και σε όλους όσους πασχίζουν για την αλήθεια, παρά το γεγονός ότι συντονισμένα, φοροφυγάδες και αργυρώνητοι, συνασπίζονται προκειμένου να επιβάλλουν τον νόμο του ψεύδους, της αδιαφάνειας και της αποφυγής ελέγχου των πεπραγμένων τους.

Θεωρούμε επίσης δεδομένο, ότι όσοι επιθυμούν μια Δικαιοσύνη και μια Δημόσια Διοίκηση που ασκείται χωρίς να στοχοποιούνται οι αθώοι και χωρίς να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι, θα πρέπει να ενεργούν πιο προσεκτικά και να συμβάλουν υπεύθυνα στην αποκάλυψη της αλήθειας, διασταυρώνοντας τις πληροφορίες που λαμβάνουν και εκτιμώντας με ουσιαστικά κριτήρια την αξιοπιστία των πηγών τους.

Δηλώνουμε ότι η εταιρεία μας προβαίνει σε επίσημη ενημέρωση και, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο των σχετικών δημοσιευμάτων και προφανώς, εκ των προτέρων, κάθε μελλοντική αναφορά που δεν προέρχεται ή/και δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία μας. Σε κάθε δε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

ΣΚΙΤΣΟ: Ράνια Παπαδοπούλου/thepressproject.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ