02-03-2021

Αλέξης Τσίπρας: Ήρθε η ώρα για μια αναπτυξιακή πολιτική που θα αντικαταστήσει τη λιτότητα

Εξαιρετικά παραγωγική η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία με σειρά συναντήσεων, που έχουν ως κοινό παρανομαστή την αλλαγή πλεύσης στην Ε.Ε. και τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου

Στο τραπέζι των συναντήσεων που είχε ο Αλεξης Τσιπρας με τον Πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, τον υπουργό οικονομικών κ. Γκουαλτιέρι και τον Επίτροπο και πρώην πρωθυπουργό Τζεντιλόνι τέθηκαν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το brexit καθώς και η προσφυγική κρίση. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι στην Ευρώπη την ανάγκη αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, της χαλάρωσης του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου και της στροφής σε μια αναπτυξιακη πολιτική φιλική στο περιβάλλον. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού παρουσίασε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα από το 2020 και όχι στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον, στη βάση του σχεδίου που είχε καταθέσει η κυβέρνησή του για αξιοποίηση μέρους του μαξιλαριού 37 δις στα δημόσια ταμεία για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σ’ αυτές τις συναντήσεις σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στις εκδηλώσεις του κόμματος Articolo Uno, είχα την χαρά να συναντηθώ με τον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας και καλό φίλο της Ελλάδας, Roberto Gualtieri, που βοήθησε τα μέγιστα σε δύσκολες στιγμές από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανάγκη μιας προοδευτικής πολιτικής στήριξης της κοινωνικής συνοχής, δίκαιης ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικής ευελιξίας, αποτελεί κοινή μας προσέγγιση.

Νωρίτερα, είχα μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου, Roberto Fico.

Με τον Paolo Gentiloni είχα μια πολύ καλή συνεργασία όταν ήταν Πρωθυπουργός της Ιταλίας, οπότε και εμβαθύναμε τις…

Posted by Alexis Tsipras on Friday, September 20, 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ