13-04-2021

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στη Τουρκία: Θα πληρώσει μεγάλο κόστος όποιος μας επιτεθεί

Διαβεβαιώσεις από Ακάρ πήρε ο 'Ελληνας υπουργός Άμυνας ότι «σκοπός τους είναι με όλη τους την καρδιά να συνομιλούμε για να βρούμε λύσεις».

Αυστηρό μήνυμα έστειλε στη γείτονα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της Βουλής. Συγκεκριμένα μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής είπε «στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιοδήποτε σχέδιο επιβουλής εναντίον της χώρας. Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος νομίζει ότι θα αποκομίσει».

Ο κ.  Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την επικείμενη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογό του τον ερχόμενο Οκτώβριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.  Ενώ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ σημείωσε πως ο ομόλογος του τον διαβεβαίωσε «ότι σκοπός τους είναι με όλη τους την καρδιά να συνομιλούμε για να βρούμε λύσεις». 

«Συμφωνήσαμε να μιλάμε  και θεωρώ ότι έχει σημασία να μένουν ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας ακόμα και σε δύσκολους καιρούς» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
«Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προωθούμε πολιτική βασισμένη στις αρχές της καλής γειτονίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο. Παίζουν ρόλο και οι ενδείξεις καλής θέλησης» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Για το Κυπριακό επανέλαβε ότι η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και ενημερώνει εντατικά την ΕΕ. «Σκοπός είναι η εντατική ενημέρωση για την προβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και παράλληλα η επισήμανση πως  η Ελλάδα αποτελεί τον σταθερό πάροχο ασφάλειας στην περιοχή. Πλέον αυτές οι θέσεις μας γίνονται εύκολα αποδεκτές από κάθε συνομιλητή. Αναγνωρίζεται αυτή η θέση της χώρας μας» είπε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ