23-04-2021

Έφη Αχτσιόγλου: «Επιστρέψαμε στο καθεστώς σε απολύω για όποιον λόγο γουστάρω»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τις παρεμβάσεις στα εργασιακά εξαπέλυσε η πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ΝΔ «απέρριψε ασυζητητί» τη στρατηγική για μείωση των πλεονασμάτων, «χωρίς οικονομικό αντεπιχείρημα», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε   ότι αποτελεί ερώτημα γιατί απέρριψε αυτήν τη θέση.

Παράλληλα η βουλευτής Επικρατείας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι η κυβέρνηση κατήργησε σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων με αιφνιδιαστικές τροπολογίες, όπως είπε πέντε λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι.

Για το βάσιμο λόγο απόλυσης η πρώην υπουργός τόνισε ότι «είναι ρύθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και βάζει φρένο σε αυθαίρετες απολύσεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση που προχώρησε στην κατάργηση της εν μία νυκτί.

Τέλος η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι είναι άλλη η νόμιμη αποζημίωση που παίρνει κανείς όταν απολύεται και είναι άλλη η δυνατότητα αποζημίωσης που έδινε ο βάσιμος λόγος απόλυσης (επαναπρόσληψη, μισθοί υπερημερίας).

«Αυτό το δικαίωμα καταργήθηκε και επανήλθαμε στο καθεστώς που λέει σε απολύω για κανέναν λόγο ή για όποιον λόγο γουστάρω χωρίς αιτιολόγηση» υπογράμμισε η τομέαρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ