29-10-2020

Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό σήμερα – Συνεχίζονται οι αυξημένες ροές

  • Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό
  • Η δύσκολη κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τον χειμώνα
  • Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Επεισόδια ξέσπασαν την Τετάρτη στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια μεταξύ ανήλικων προσφύγων που διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους. Η κατάσταση είναι ασφυκτική στη Λέσβο, το ίδιο και στα υπόλοιπα νησιά, από τις συνεχιζόμενες ροές προσφύγων και έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις από το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών ότι πρόκειται να διώξουν συνολικά 100.000 πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη για άλλες πόλεις.

Η νέα κατάσταση εξετάστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ ανακοινώθηκε η σύγκληση για σήμερα, Πέμπτη, διυπουργικής συντονιστικής σύσκεψης για το προσφυγικό.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αναμένεται να επιδεινωθεί τον χειμώνα θα είναι το κεντρικό θέμα της διυπουργικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.