13-04-2021

Τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο υφ. Περιβάλλοντος, λόγω του δυστυχήματος στον Πόρο

  • Τις επόμενες κινήσεις της κάνει η κυβέρνηση μετά το δυστύχημα στον Πόρο
  • Συνάντηση του υφυπουργού Περβάλλοντος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ

«Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και το οποίο κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανου Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα».

Υπενθυμίζεται ότι είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας από τον ALPHA σοβαρές καταγγελίες χειριστών για κίνδυνο πρόσκρουσης στα καλώδια. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, έπειτα από παράπονα και καταγγελίες χειριστών ελικοπτέρων έγινε αυτοψία από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, έγινε φωτογράφιση και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση με έγγραφο προς τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το υπουργείο Μεταφορών και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσαν να υπάρξει σήμανση στα καλώδια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει ελικόπτερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ