28-02-2021

Μητσοτάκης στην ΚΟ: Να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο (video)

Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προτρέπει τους βουλευτές… «να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο».

Σημειώνεται ότι ομόφωνα και δια βοής εξελέγη ο Σταύρος Καλαφάτης νέος γραμματέας της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να τον υπερψηφίσουν και να «μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη».

Όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν, λοιπόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι βουλευτές του όταν ανέβηκε στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συνεδρίασε στη Βουλή, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις. Λίγο νωρίτερα κατά την είσοδό του στην αίθουσα Γερουσίας ο πρωθυπουργός διαπίστωσε: «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο».

«Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ με 158 βουλευτές, τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια, όπως τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του αναβάθμιση πολιτικού λόγου και αντιπαράθεση με επιχειρήματα. «Η ψήφος της 7ης Ιουλίου αποτελεί απάντηση κατά του λαϊκισμού και των ακραίων μορφών», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι κατάκτηση η απουσία του φασιστικού μορφώματος από τη Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές να δίνουν μάχη κατά του λαϊκισμού καθημερινά στην κοινωνία αποκρούοντας τα ρουσφέτια και την λαϊκίστικη συνθηματολογία. Ζήτησε, επίσης, να μην υπάρχουν κενά έδρανα από τους βουλευτές της ΝΔ. «Το βήμα της Βουλής επιβραβεύει την ποιότητα και την σκληρή δουλειά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή:

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ