23-02-2020
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουτσούμπας: Θα καταθέσουμε όση δύναμη μας δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες μας

Κουτσούμπας: Θα καταθέσουμε όση δύναμη μας δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες μας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε κεντρική του ομιλία ομιλία του στη Λιβαδειά, τόνισε ότι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματος «ΚΚΕ ισχυρό – Η δύναμή σας την επόμενη μέρα» αποτυπώνει απόλυτα την πραγματικότητα. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και προσδιόρισε μάλιστα με σαφήνεια και τον εκλογικό στόχο για την Λιβαδειά αφού σημείωσε πως «είναι ευκαιρία για το ΚΚΕ να πάρει την βουλευτική έδρα στην Βοιωτία» όπου και ο ίδιος είναι υποψήφιος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προσδιόρισε την εξάρτηση την οποία έχουν όλα τα άλλα κόμματα από το διευθυντήριο των Βρυξελλών τονίζοντας ότι «πριν προλάβει να ορκιστεί η κυβέρνηση συνεδριάζει το Eurogroup» και σχολίασε πως «τα κοράκια των Βρυξελλών δείχνουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν έχουν καμία αγωνία για το αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτοδύναμη η συνεργασίας, για το ποια ακριβώς κόμματα θα συμμετέχουν, για το ποιος θα είναι υπουργός των οικονομικών» τονίζοντας με νόημα πως «ό,τι και να προκύψει τη δουλειά τους αυτοί θα την κάνουν». Προσδιόρισε ακόμη πως «στις 8 Ιούλη θα ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση για τα δημοσιονομικά κενά που θα πρέπει να καλυφθούν».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθύμισε πως η Βοιωτία «είχε δώσει περίπου 42% στο ΣυΡιζΑ στις προηγούμενες εκλογές» χωρίς όπως είπε «να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλες κατά γράμμα» όπως τόνισε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα καλώντας τους πολίτες «να μην ακούνε τα διάφορα διλήμματα τα οποία τίθενται για τους γνωστούς λόγους» όπως είπε .

Όπως εξήγησε, στις 8 Ιουλίου, την επομένη των εκλογών, συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και «τα κοράκια των Βρυξελλών δείχνουν και με αυτόν τον τρόπο ότι δεν έχουν καμία αγωνία αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας, ποια ακριβώς κόμματα θα συμμετέχουν, ποιος θα είναι υπουργός οικονομικών κλπ.».

«Ό,τι και να προκύψει, τη δουλειά τους αυτοί θα την κάνουν. Άλλωστε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι δεσμευμένοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις επιταγές του 4ου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν έναν χρόνο» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι στις 8 Ιουλίου θα ξαναρχίσει η γνωστή συζήτηση για τα δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και τα οποία δεν θα πληρώσουν ούτε οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, αλλά «πάλι τα συνήθη υποζύγια, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία που το 2015 του έδωσαν ποσοστό σχεδόν 42% και των οποίων «οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν, παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, οι οποίες επαληθεύθηκαν όλες κατά γράμμα», είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν κατάργησε τα μνημόνια αλλά ψήφισε και ένα τρίτο ακόμη πιο βάρβαρο, μείωσε ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις, επέβαλε πολλούς νέους άδικους φόρους, έσπειρε την απογοήτευση, ενίσχυσε την παραλυτική λογική που λέει ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος” και έτσι έστειλε “πακέτο” σχεδόν ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του στη ΝΔ».

Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «υπάρχουν χιλιάδες αγνοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι αριστεροί, δημοκράτες ή απλώς τίμιοι βιοπαλαιστές, που δεν ακολούθησαν την ηγεσία του στον βούρκο», και πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη δηλώσει τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Αναφορικά με όσους ψήφισαν «με βαριά καρδιά τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές γιατί δεν θέλουν να δουν τη Δεξιά, με το αντεργατικό της πρόσωπο να επιστρέφει στις κυβερνητικές καρέκλες» είπε ότι «δεν έχει νόημα πια να εγκλωβίζονται σε τέτοιου είδους διλήμματα. Γιατί δε θα είναι αυτοί που θα φέρουν τη Δεξιά αν εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ήδη φέρει τη δεξιά με την ίδια την πολιτική του».

Υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τα βάλει με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και κάλεσε τον λαό να δώσει «το πιο αποφασιστικό χτύπημα στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή και να την πετάξει έξω από τη Βουλή, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει παντού με τους φασίστες, που μπαίνει μπροστά για την απομόνωσή τους και πολεμά το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό».

«Η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να πιάσει το 3%, αλλά κι αν το πιάσει, πάλι να μην καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στην περιφέρειά μας, στη Βοιωτία. Να σταματήσει αυτή η ντροπή, να υπάρχει ναζιστής βουλευτής σε μια περιφέρεια που υπάρχει το Δίστομο, το Καλάμι, ο Καρακόλιθος και τόσα άλλα μαρτυρικά χωριά, μέρη θυσίας για τη λευτεριά της πατρίδας μας από αυτούς που θαυμάζουν οι χρυσαυγίτες, ντύνονται με τις στολές τους, ανεμίζουν τις φασιστικές σημαίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι η τρίτη έδρα της Βοιωτίας πρέπει να πάει στο ΚΚΕ, έτσι ώστε μαζί με τις υπόλοιπες έδρες που θα αποσπάσει στην υπόλοιπη Ελλάδα να συγκροτηθεί μια μεγάλη δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα που θα αποτελέσει τα μάτια και τη φωνή του λαού και της Βοιωτίας μέσα στη Βουλή.

Σημειώνοντας ότι «όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερο στήριγμα θα είναι για τον λαό», αναφέρθηκε στις τροπολογίες και προτάσεις νόμου που έχει έτοιμες το κόμμα και θα καταθέσει την επομένη των εκλογών για να καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι, οι περικοπές και οι φόροι, για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές για τη νεολαία για την ανακούφιση της αγροτιάς και φέρνοντας στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας».

Υπενθύμισε ότι τις έξι συνολικά προτάσεις νόμου και τις δεκάδες τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ την τελευταία τετραετία για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, ακόμα και στοιχειώδους ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, «απέρριπταν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους λίγους καπιταλιστές» ενώ πέραν του τελευταίου οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων υπηρετούσαν και «το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική “σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1″».

Είπε ότι το ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι «μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα» μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας «πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων με τη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία».

«Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους» πρόσθεσε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δώσουν συγχωροχάρτι «σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως επίσης και να «μην σκορπίσουν» την ψήφο τους, αλλά να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα καταθέσει όση δύναμη του δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να σπάσει η μιζέρια και η μοιρολατρία, η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε την κρισιμότητα των εκλογών για την Βοιωτία σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να πάρουμε την έδρα για πρώτη φορά στην Λιβαδειά» όπως είπε καλώντας τα μέλη του φίλους του κόμματος του «να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες από σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε του συγκεντρωμένους «να πάρουμε πίσω τη σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει δίπλα στις ματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών» και συνέχισε λέγοντας «ελάτε να πάρουμε πίσω τις φωτογραφίες των ηρώων μας. Του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, όλων των αγωνιστών ηρώων μας. Το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά που τους χωρά όλους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι όλων μας. ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό«.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να καταθέσει προτάσεις μόλις συγκροτηθεί η επόμενη βουλή οι οποίες και θα αφορούν την κατάργηση των μνημονιακών νόμων είτε θα αφορούν διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με τους εργάτες και τους επαγγελματίες .

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς χαιρέτισε η Νατάσα Τάτση που είναι υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας, ο Πέτρος Αρκουμάνης επίσης υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας αλλά και ο αγρότης συνδικαλιστής Γιάννης Βάγγος ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν παρών ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Σεμίνα Διγενή υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά που σημείωσε πως έχει αποδειχθεί ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση .

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Αρναούτογλου κατάφερε τον «Πλανητάρχη», Τάσο Μπουγά να βγάλει τα γυαλιά του (video)

Ο Τάσος Μπουγάς εδώ και πολλά χρόνια εμφανίζεται στις πίστες αλλά και σε εκπομπές φορώντας μαύρα γυαλιά. Το βράδυ της Τετάρτης καλεσμένος της εκπομπής «The...

Ρεκόρ ταχύτερης «κωλοτούμπας» από τον Άδωνη. Πού αλλού; Στον ΣΚΑΪ (video)

Μόλις δώδεκα λεπτά χρειάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να κάνει «κωλοτούμπα», χρόνος ο οποίος πιθανότατα είναι και ο ταχύτερός στην πολιτική του καριέρα. Κι...

Βαγγέλης Πλοιός: Ο γάμος με τη Ρία Δελούτση, ο χαμός του γιου τους και η εμφάνιση στο «Παρά πέντε» (video)

Ο Βαγγέλης Πλοιός μετά από προβλήματα υγείας «έφυγε» από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο γνωστός ηθοποιός ήταν παντρεμένος με τη συνάδελφό του,...

Το ξέφρενο τσιφτετέλι της Σκορδά και ο ποντιακός χορός με τον Πανταζή (video)

Η Φαίη Σκορδά φιλοξένησε στην εκπομπή της ανήμερα της Τσικνοπέμπτης τον Λευτέρη Πανταζή και το κέφι «χτύπησε κόκκινο». Η παρουσιάστρια ζήτησε ένα ποντιακό κομμάτι και...

Η Φαίη Σκορδά στις «Άγριες Μέλισσες» – Δείτε απόσπασμα (video)

Η Φαίη Σκορδά είναι φανατική τηλεθεάτρια της σειράς «Άγριες Μέλισσες» και κατάφερε να μπει στο Διαφάνι. Θα δούμε την παρουσιάστρια σε ρόλου ηθοποιού στη σειρά...

Τα επτά βίντεο που «αποκαλύπτουν την απάτη της ΝΔ», τα οποία έπαιξαν πριν την ομιλία του Τσίπρα

Επτά βίντεο βασισμένα σε επτά θεματικές έπαιξαν πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «αποκαλύπτουν την απάτη της ΝΔ». Οι...

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου εξομολογείται: Φέτος κλείνω 17 χρόνια «καθαρή» από τα ναρκωτικά (video)

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έκανε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλώντας για την περίοδο που έκανε χρήση ναρκωτικών και εξήγησε πώς κατάφερε να βγει από...

Νέα Δημοκρατία και Νεολαία του ΚΙΝΑΛ δημοσίευσαν ακριβώς την ίδια ανάρτηση στα social media

Δεν ξανάγινε. Ποτέ ξανά στην ιστορία των πολιτικών κομμάτων ολόκληρου του πλανήτη δύο κόμματα δεν δημοσίευσαν το ίδιο ακριβώς κείμενο και την ίδια ακριβώς...

Ο Παπανδρέου έπεσε από την καρέκλα στη Βουλή – Η ατάκα του όταν σηκώθηκε (video)

Ένα ατύχημα είχε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, ο...

«Ράγισε καρδιές» το αντίο της Βάνας Μπάρμπα στην κουμπάρα της, Μαρία Μαχαίρα

Συγκλονισμένη είναι η Βάνα Μπάρμπα με τον χαμό της κουμπάρας της, Μαρίας Μαχαίρα. Το πρώην μοντέλο που διέγραψε λαμπρή πορεία στον χώρο της μόδας τη...

Λευτέρης Πετρούνιας: Λύγισε ο «άρχοντας των κρίκων» στον εθνικό ύμνο και στην απονομή του χρυσού(video)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Μελβούρνη, κλείνοντας οριστικά την άσχημη παρένθεση του 2019 και ενισχύοντας τις πιθανότητές του για...

Βουλευτής της ΝΔ… χουζουρεύει στο κρεβάτι και βγάζει selfies

Μας έχει συνηθίσει να ανεβάζει συχνά στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. Ο λόγος για τη βουλευτή της ΝΔ, Νόνη Δούνια,...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.