11-02-2021

Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να είναι ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχουμε προδιαγεγραμμένη πορεία, να είμαστε το συμπλήρωμα κάθε κυβέρνησης», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΒΗΜΑ FM), ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να είναι ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό πρόβλημα απώλειας βουλευτών στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ειναι πάντα ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου. Και δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάμπτεται η αντιπολιτευτική μας διάθεση επειδή κάποιοι φλερτάρουν με την ιδέα να μετάσχουμε σε κυβέρνηση στην οποία κορμός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι σε μια τέτοια περίπτωση και επειδή ο τόπος είναι πάνω απ΄ όλα «η λύση είναι να επανέλθουμε στη πρόταση για ένα σχήμα ευρύτερης πλειοψηφίας, στο οποίο δεν χρειάζεται να είναι υπουργοί παλιά πολιτικά στελέχη».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι επιθυμία του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Συνεδρίου του, που εισηγήθηκε ο ίδιος λίγο πριν αποχωρήσει από την ηγεσία, είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις του μεσαιου χωρου, οι δυνάμεις του προοδευτικού κέντρου.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ