11-02-2021

Μεϊμαράκης: Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες της

Για τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται στη Μαδρίτη μίλησε ο Βαγγέλης Μαϊμαράκης.

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγάλη κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και πρεσβεύει τις ίδιες πανανθρώπινες αρχές και αξίες, που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη.

Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης.

Οδηγός μας είναι αυτές οι διαχρονικές αξίες. Είναι γνωστό ότι το ΕΛΚ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι αρχηγοί κομμάτων είναι και αρχηγοί κρατών. Και οι αποφάσεις που παίρνουμε εδώ μετουσιώνονται, πολλές από αυτές, τις περισσότερες φορές, σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών.

Ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, σε ζητήματα ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό.

Εδώ, λοιπόν, διαμορφώνουμε τη μεγάλη Ευρώπη, που θέλουμε.

Γιατί είναι αλήθεια ότι θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη. Που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες μας».

Πηγή φωτογραφίας: sooc

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ