27-02-2021

Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ είναι ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας

Για επίσκεψη που επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ως εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας “που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι επίσης θα εστιάσουν στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η Ελλάδα υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, σε μία επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Μία σχέση η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους μας στην ΕΕ και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά.

Αλλά αυτή η ειδική σχέση, εκτός από πολιτική, είναι και πολιτισμική. Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο.

Είναι εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ, θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015.

Θα εστιάσουν επίσης στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ