04-02-2021

ΦΠΑ και θεσμικός έλεγχος στη συνάντηση Φίλη – ΟΙΕΛΕ

Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να «υπάρξει συνεννόηση για τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης» καθώς και στην απόφαση για την επιβολή του ΦΠΑ επικεντρώθηκαν σήμερα στη συνάντησή τους με τον Νίκο Φίλη το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η αρχή “μιας μόνιμης συνεργασίας για την διατύπωση των απόψεων των πλευρών και της συνεννόησης για τα κρίσιμα ζητήματα της Εκπαίδευσης”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας επαναλαμβάνοντας ότι η ιδιωτική εκπαίδευση και τα εργασιακά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα επιστρέψουν στο υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Εργασίας στο οποίο τα τελευταία χρόνια, είχαν μεταβιβαστεί.

“Αυτό δίνει την δυνατότητα μέσα από μία διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας να υπάρχει μία ουσιαστική εποπτεία του συνόλου των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή τη δημόσια εποπτεία”, τόνισε ο κ. Φίλης.

“Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για όλα τα ζητήματα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιλύουμε αλλά και να προλαβαίνουμε προβλήματα”, κατέληξε ο ίδιος.

Από τη μεριά της ΟΙΕΛΕ, ο Μιχάλης Κουρουτός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το γεγονός του ότι θα υπάρχει θεσμικός έλεγχος των παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι “το μόνο θετικό που βγήκε από τη συνάντηση”.

“Διαφωνούσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε με την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση”, είπε ο κ. Κουρουτός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, το οποίο δεν θα αποδώσει, παρά μόνο το 15% των προσδοκωμένων πόρων. “Μαζί με τους γονείς, θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε”, επεσήμανε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ