28-01-2021

Παυλόπουλος: Να μη πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους φίλους μας και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε και οι θυσίες βέβαια να μην πάνε χαμένες και να πάψει να υπάρχει αυτή η ανθρωπιστική κρίση, την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα αξίζει αυτή την πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας «ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές δεν μπορεί να πάνε χαμένες. Και αυτό πρέπει να τον αντιληφθούν και οι εταίροι μας και οι δανειστές μας». Παράλληλα, τόνισε ότι εμείς εδώ θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός, ο ο οποίος στα δύσκολα ξέρει να ενώνεται και να αγωνίζεται.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό θέμα, ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μεταφέρει, τόσο προς την ομογένεια όσο και προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, την ανάγκη να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και επεσήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί αυτή η μεγάλη δύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι ταγμένη να υπηρετεί και την ειρήνη, ώστε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξήρε τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο ίδιος προσωπικά, όσο και η ομογένεια στις ΗΠΑ για να μεταφέρουν τα μηνύματα και τις ανάγκες της ελληνικής πλευράς στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντα με στόχο να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό και να προωθήσουν τα εθνικά μας θέματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ