04-02-2021

Γεροβασίλη: Δέσμευση της κυβέρνησης η διαφάνεια στο τηλεοπτικό τοπίο

Στην αδιαφάνεια και τις σύστημα διαπλοκής που έχει επικρατήσει στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικά στον χώρο των τηλεοπτικών σταθμών στάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί τόσο δέσμευση της κυβέρνησης όσο και όρος στη λίστα με τα προαπαιτούμενα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να “κλείσει” τη φωνή των καναλιών, αλλά να αποκαταστήσει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των συχνοτήτων.

«Προφανώς σε κάποιους ίσως να μην αρέσει και μέσα από αυτό το νομοσχέδιο γίνεται πράξη και η δέσμευση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει ένα σαφές, διαφανές, καθαρό τοπίο στη διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που είναι δημόσιο αγαθό και ένα κράτος σοβαρό οφείλει να αποκαταστήσει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των συχνοτήτων», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Σε ερώτηση αν μέχρι σήμερα όντως δεν υπήρχε διαφάνεια , η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπήρχε μέχρι τώρα νομοθεσία που να βάζει τους όρους λειτουργίας και διαχείρισης σε κάθε επιχείρηση και επενδυτή που αποφασίζει να λειτουργήσει ένα Μέσο. «Σήμερα μπαίνουν νόμοι και κανόνες. Νόμοι που θα εξασφαλίζουν τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οικονομική διαφάνεια των πόρων που διατίθενται», επισήμανε.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμα ότι μέχρι σήμερα στο χώρο λειτουργίας των ΜΜΕ υπήρχε ένα σύστημα διαπλοκής μεταξύ του μιντιακού χώρου, του πολιτικού χώρου των τραπεζών. «Ένα γνωστό τρίγωνο το οποίο δεν προσέφερε στη χώρα τα καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η σχέση τη στιγμή που πολλοί ιδιοκτήτες τηλεοπτικών μέσων ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως  «δεν γνωρίζω τα οικονομικά, ούτε πόσο κερδίζει κάποιος. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι όροι. Και πρέπει να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα, ελεύθερος ανταγωνισμός. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι όσα κανάλια θα υπάρχουν θα είναι βιώσιμα, θα έχουν επενδυθεί χρήματα με γνωστό το πόθεν έσχες, σας θυμίζω παλιότερες ιστορίες δανείων που δεν αποτελούν από τις πιο λαμπερές στιγμές».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ