04-02-2021

«Πολιτική αναγκαιότητα τα μέτρα» υπογραμμίζει ο Τρ. Αλεξιάδης

«Δεν είμαστε ευτυχείς για την πολιτική που αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε. Τα σημερινά μέτρα είναι μία πολιτική αναγκαιότητα. Προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα και όχι να τα διαιωνίσουμε», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως «οι σημερινοί φόροι είναι μέτρα που προϋπήρχαν της δικής μας κυβέρνησης ελάχιστα είναι τα μέτρα που έχουμε τροποποιήσει. Σε ότι αφορά τις επιβαρύνσεις προκαλώ οποιονδήποτε να συζητήσει για το τι φόροι έχουν επιβληθεί σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε: «βρισκόμαστε σε διαδικασία εύρεσης ισοδυνάμων αναφορικά με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Θέλουμε να βρούμε ισοδύναμα που δεν θα πλήττουν την κοινωνία και την κατανάλωση. Θα ήταν εύκολο να επιβληθεί ακόμη ένας φόρος αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος μας.

Για το σενάριο περιορισμού του επιδόματος θέρμανσης ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, «φέτος όμως οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι για να ενισχυθούν όσοι πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα» υπογράμμισε.

Μιλώντας για τον φόρο στα ακίνητα, ο ίδιος σημείωσε ότι σύντομα, ακόμη και εντός της εβδομάδας θα έχει περαιωθεί και η διαδικασία έκδοσης του ΕΝΦΙΑ. «Τα ειδοποιητήρια της εφορίας δεν θα έρθουν την 1η Νοεμβρίου αλλά αργότερα προκειμένου τα βάρη να μεταφερθούν από τα μικρά στα μεγάλα» τόνισε.

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώνουν όλοι αναλογικά με τις δυνάμεις τους.

Για τους φόρους στα ακίνητα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών τόνισε την υπόσχεση της κυβέρνησης για φορολογική δικαιοσύνη. «Τα φορολογικά βάρη δεν είναι σωστά κατανεμημένα. Ως μεγάλη φορολογική περιουσία δεν θεωρούμε το δυάρι αξίας 50.000 ευρώ αλλά το σπίτι του φορολογούμενου που βρίσκεται στο Λονδίνο και κοστίζει 3 εκατ. ευρώ και δεν πληρώνει τίποτε στο ελληνικό δημόσιο είναι στόχος φορολόγησης».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει αφορολόγητο ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε την βεβαιότητά του ότι «θα υπάρχει αφορολόγητο και μάλιστα εξετάζουμε και ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπεριέχεται και η χρήση πλαστικού χρήματος».

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων σημείωσε πως η αύξηση του 2% δεν είναι δραματική και συνέχισε τονίζοντας «μας δημιουργεί προβληματισμό το μέτρο των 100 δόσεων και με συγκεκριμένα κριτήρια θα μας δοθεί η δυνατότητα να εισπράξουμε χρήματα από τις πηγές που υπάρχουν».

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κυρία Σαβαϊδου τόνισε ότι «είναι ένα δύσκολο θέμα και για να είμαι ειλικρινής νοιώθω αμήχανα. Είναι αδύνατο όμως να αντικαταστήσω τον Πρωθυπουργό ή την δικαιοσύνη. Η πολιτική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σωστή με την προϋπόθεση πως υπολογίζεται για όλους το τεκμήριο της αθωότητας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ