24-09-2020

Οργή Φλωρέντη κατά δημοσιευμάτων για την επιλογή προϊσταμένων του ΨΗΠΤΕ – «Ψευδές και ανυπόστατο»

 

Ο γενικός γραμματέας του Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαίου κατά δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μεροληψίες  σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

Ο κ.Φλωρεντής χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδές και ανυπόστατο» και ξεκαθάρισε πως

• «Η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Υπουργείου γίνεται με πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Νόμου 4389/2016.

• Η επιλογή των προϊσταμένων δεν γίνεται από την πολιτική ηγεσία, αλλά από ανεξάρτητο συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δύο μέλη από το ΑΣΕΠ, ένα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έναν Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου (ο οποίος έχει επίσης επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ) και έναν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

• Η κατάταξη των υποψηφίων μέσω μοριοδότησης, όπως αυτή προβλέπεται από το Νόμο, καθιστά τη διαδικασία αδιάβλητη».

Επισημαίνει επίσης, ότι «μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει εντός των ημερών την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αποφασίστηκε η αναβολή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για μετά τις εθνικές εκλογές» και καταλήγει:

Ο κ. Φλωρέντης ξεκαθαρίζει πως «σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη πλήρωσης των υπόλοιπων θέσεων προϊσταμένων, η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2019, με τη διαδικασία εξέτασης των φακέλων να αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και σίγουρα πολύ αργότερα από τις εθνικές εκλογές».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Ιανός»: Αποζημιώσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας για την ανακούφιση των πληγέντων

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.