28-10-2020

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Μητσοτάκη για debate με Τσίπρα – «Όχι» σε τετ α τετ απαντάει η ΝΔ

  • Επιστολή της Ράνιας Σβίγκου στη Σοφία Ζαχαράκη για τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάνει δεκτή καμία μέχρι τώρα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό τετ-α-τετ
  • «Μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση των δύο αρχηγών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Αρνητική η απάντηση της «Πειραιώς»

Με την απόλυτη επισημότητα ζητά πια ο ΣΥΡΙΖΑ ένα τηλεοπτικό τετ-α-τετ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από αρκετές προτάσεις του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως όμως όλα τα τελευταία αιτήματα, έτσι και αυτό, είχε αρνητική απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η επιστολή της Σβίγκου

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου έστειλε επιστολή στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, με την οποία επαναλαμβάνει την πρόσκληση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην επιστολή, η κυρία Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου».

Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής:

«Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

Προς την Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ,

κ. Σοφία Ζαχαράκη

Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε. αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην Αθήνα - Οικονομία, ενέργεια και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Με τιμή,

Ράνια Σβίγκου

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όχι» από την Πειραιώς

Η απάντηση από το «γαλάζιο» στρατόπεδο ήρθε και ήταν για ακόμα μία φορά αρνητική. Επικαλούμενη το θέμα του Παύλου Πολάκη με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε αρνητικά στο νέο αυτό αίτημα, λέγοντας πως «στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο». 

«Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της Βουλής», καταλήγει η ανακοίνωση της Σοφίας Ζαχαράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Να επιταχθούν οι ιδιωτικές ΜΕΘ - Τι είπε για Τσιόδρα

«Ο Μητσοτάκης φοβάται την αντιπαράθεση με Τσίπρα» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με την ανακοίνωση να αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις».