17-04-2021

Διαδοχικές συναντήσεις του Καλογήρου με τους συνδικαλιστές σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε να ενταχθούν στη δύναμη των φυλακών, 557 άτομα που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη στελέχωση των φυλακών, την ιεραρχική εξέλιξη και τις βαθμίδες των υπαλλήλων, την υγειονομική περίθαλψη και το διαχωρισμό των κρατούμενων, τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού των φυλακών.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογήρου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε το ταχύτερο δυνατό να ενισχύσουν τα καταστήματα κράτησης οι 557 υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, να εξασφαλιστεί η παροχή στολής (σε χρήμα ή είδος), να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη, να αναγνωριστεί μισθολογικά η συνεισφορά των δικαστικών υπαλλήλων κ.ά..

Τέλος, εκ μέρους του κ. Καλογήρου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «είναι ανοιχτό σε προτάσεις των εργαζομένων που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ