13-04-2021

«Καρφιά» Χαρίτση σε ΝΔ: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη θυμίζει τις πιο ακραίες συνταγές του ΔΝΤ

Εκτενή αναφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Απριλίου σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8, κατηγορώντας ανοικτά τη Νέα Δημοκρατία πως αντιγράφει τις πιο άκριες και αντικοινωνικές πολιτικές του, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να απομακρυνθεί από αυτό.

«Ενώ η κυβέρνηση διώχνει από την πόρτα το ΔΝΤ, κάποιοι άλλοι πασχίζουν να το επαναφέρουν από το παράθυρο» τόνισε και εξήγησε αυτή τη φράση προσθέτοντας πως  «οι θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για μείωση του κατώτατου μισθού, για ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ και δίδακτρα στην εκπαίδευση, ταυτίζονται με τις πιο ακραίες συνταγές του ΔΝΤ, οι οποίες, όπου εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση των ανισοτήτων και διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει».

Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Χαρίτσης τις χαρακτήρισε ως τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της ΕΕ και τόνισε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας «είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στην ακροδεξιά γιατί απαντά στα υπαρξιακά διλήμματα της ΕΕ. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη ανταπόκριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, και θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Από την κριτική του υπουργού δε ξέφυγε ούτε η υπόθεση Novartis, για την οποία ξεκαθάρισε πως «η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και να προστατευθεί η δημοκρατία».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ