23-04-2021

Δανάη Στράτου: Δεν μου είπε ποτέ ο Βαρουφάκης «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» (video)

Στο παρασκήνιο των ημερών πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σημερινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η υποψήφια ευρωβουλευτής με το «ΜέΡΑ25» και σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου.

Όσον αφορά στην περίφημη φράση «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» που αποδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Ιούνιο του 2015, μετά την προκήρυξη του περίφημου δημοψηφίσματος, η κ. Στράτου τόνισε πως διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του συζύγου της.

Όπως εξήγησε η ίδια, ο Γιάνης Βαρουφάκης, αστιευόμενος, σε μία στιγμή όπου επιχειρούσε να αποτινάξει το άγχος εξαιτίας των εξελίξεων που έτρεχαν με ραγδαίους ρυθμούς, έκανε έναν παραλληλισμό με τη γνωστή ταινία «αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Ian Parker του New Yorker του είπε «σκέψου να ερχόμουν εγώ και να έλεγα ¨αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες¨».

Η Δανάη Στράτου μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως ενημερώθηκε από το ραδιόφωνο για το κλείσιμο των τραπεζών και όχι από τον σύζυγο της και ανέφερε ότι δεν ήταν επιλογή του να κλείσουν οι τράπεζες, αλλά ήταν κάτι που φοβόταν, καθώς τον είχαν απειλήσει με αυτό.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι εάν δεν είχε ανατραπεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο σύζυγός της θα παρέμενε στην κυβέρνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ