15-07-2020

Νάσος Ηλιόπουλος: Η Αθήνα δε θα γίνει ένας καθαρός δήμος αν δε μάθουμε να κάνουμε ανακύκλωση

O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφτηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.)  και αναφέρθηκε εκτενώς στο ολικό σχέδιο της παράταξης «Ανοικτή Πόλη» για την ανακύκλωση, με αφορμή την παρατήρηση του προέδρου του επιμελητηρίου Παύλου Ραβάνη για απουσία οργανωμένου συστήματος διαλογής και εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και συσκευασιών

Ο κ. Ηλιόπουλος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα περιβαλλοντική πολιτικής αναφέροντας πως«η Αθήνα δε θα γίνει ένας καθαρός δήμος αν δε μάθουμε να κάνουμε ανακύκλωση. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να χωροθετηθούν μικρά και μεγάλα “πράσινα” σημεία ανακύκλωσης μέσα στην πόλη, ώστε να μάθουμε να κάνουμε ανακύκλωση στην πηγή».

Μάλιστα, ανέφερε ότι με την ανάπτυξη του δικτύου των πράσινων σημείων στην πόλη θα επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στον δήμο αλλά θα βελτιωθεί και η ζωή των ανθρώπων της Αθήνας.

«Παράγουμε και επιχειρούμε από την αρχή σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον» είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι εξετάζει τον παράγοντα αναλογικότητας και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ως μεταβλητή για τον καθορισμό του ύψους των δημοτικών τελών, απαντώντας στο αίτημα του επιμελητηρίου.

Ακόμη, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε, ότι η απλή αναλογική στις εκλογές, αποτελεί μια ευκαιρία για την κινητοποίηση του κόσμου της αγοράς και την στρατηγική συνεργασία, ενώ συμφώνησε με τον κ. Ραβάνη ότι το σχέδιο «παραγωγή και μέσα στην πόλη», μπορεί να γίνει αποδεκτό και να αποτελέσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του δήμου.

Σχετικά με την υποστήριξη των επιχειρήσεων, επισήμανε ότι κάποιες δράσεις ενίσχυσης για την ανάπτυξη των τοπικών αγορών θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και υπογράμμισε τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο δήμος στη διάθεση μικροπιστώσεων προς επαγγελματίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.