14-01-2021

Λοβέρδος: Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου (video)

  • Ο πρώην Υπουργός Υγείας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη για τη σοβαρή υπόθεσης της Novartis
  • Για ακόμα μία φορά έκανε λόγο για συκοφάντες και άθλιους κακοποιούς
  • «Θα τους αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο και θα καθίσουν όλοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου», ανέφερε

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη από τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή για τη σοβαρή υπόθεσης της Novartis, υπογραμμίζοντας ότι θα ψηφίσει πρώτος για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του. Για ακόμα μία φορά έκανε λόγο για συκοφάντες και άθλιους κακοποιούς.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι στον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως από τις συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα το κατηγορητήριο, εξαφανίζεται πλήρως. Ανάφερε, ακόμα, ότι τόσο στην Βουλή όσο και στις μηνύσεις του κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησε όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών.

«Ντροπή τους για όλα αυτά. Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω», είπε, χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Στη Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών», είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Λοβέρδος και τόνισε  ότι από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή «προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, το εντός εισαγωγικών “κατηγορητήριο”, εξαφανίζεται πλήρως.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, επανέλαβε όσα έχει ήδη διευκρινίσει στις μηνύσεις «κατά των κουκουλοφόρων» όπως και στις ομιλίες του στη Βουλή, προσθέτοντας τα εξής επιπλέον στοιχεία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για την άρση της ασυλίας του, τόνισε: «Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου. Είναι πολύ η συγκινητική η στήριξη των συναδέλφων μου. Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για τη δωροδοκία με 200.000 ευρώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για «αθλιότητα σε φωτογραφία» καθώς όλες οι εταιρείες «που υποτίθεται ότι τον χρηματοδότησαν εξαφανίζονται και εμφανίζεται να τον κατηγορεί ένας άνθρωπος που συνάντησε μια φορά για δευτερόλεπτα». Για τον Μανία που επίσης αναφέρεται στα συμπληρωματικά στοιχεία της δικογραφίας είπε ότι μεταφέρθηκε από το υπουργείο Οικονομίας κι ότι δεν είχαν «καμία υπηρεσιακή ή οποιαδήποτε άλλη επαφή». Είπε, επίσης, ότι ενώ στην αρχή τον παρουσίαζαν ως σύμβουλό του, από «συνεργάτης μου έγινε αυτόκλητος μάρτυρας».

Στο τέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε με έμφαση: «Θα τους αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο και θα καθίσουν όλοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε και πιο ειδικά για την υπόθεση, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα φάρμακα. Συγκεκριμένα για το φάρμακο Gilenya ανάφερε: «Υπήρχε ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για ένα φάρμακο που συμπυκνωνόταν σε χάπι και ήταν θεραπευτικό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και αντικαθιστούσε νοσοκομειακή θεραπεία. Είχαμε τεράστια συνολική ωφέλεια με το χάπι αυτό και για τους ασθενείς και για τα οικονομικά του συστήματος υγείας».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι: «Για το φάρμακο αυτό και για τα επόμενα φάρμακα αλλά και για όλες τις χιλιάδες των φαρμάκων που ετιμολογούντο στην αρμόδια επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιρειών και εάν μεροληπτούσε η επιτροπή, θα αντιδρούσαν όλες οι υπόλοιπες. Ήταν εντυπωσιακό ότι μετά από κάθε τιμολόγηση είχαμε πέντε-δέκα ενστάσεις για περίπου 10.500 φάρμακα».

Για το φάρμακο Tasigna, υπογράμμισε: «Υπήρχαν ομόφωνες εισηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή. Δεν ήταν καινούριο φάρμακο όπως ψευδέστατα λέγεται. Είχε μπει από το 2010 και απλώς έγινε μία νέα τιμολόγηση για μικρότερη και πιο οικονομική συσκευασία».

Για το Lucentis-Avastin, επισήμανε: «Η κυκλοφορία του Lucentis έγινε προ της υπουργίας μου και η παραμονή του συνεχίστηκε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Οι άθλιοι με κατηγορούν γιατί δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιείται για την ίδια ασθένεια και το Avastin! Και αποκρύπτουν δολίως ότι ο ΕΟΦ είχε απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου για οφθαλμολογικές παθήσεις, επειδή είχε παγκοσμίως άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Άρα, όποιος Υπουργός επέτρεπε την χρήση του Avastin για οφθαλμολογικούς σκοπούς, θα κινδύνευε να κατηγορηθεί και να πάει στο ειδικό δικαστήριο».

Σ’ αυτό το σημείο της ομιλίας του μίλησε για «αθλιότητα της δήθεν δωροδοκίας» και ακολούθως εξήγησε: «Για την αθλιότητα αυτή επαναλαμβάνω πως τον κ.Φρουζή τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων. Ένα μήνα μετά έφυγα από το Υπουργείο. Οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, όμως, ότι τον γνώριζα από το 2009. Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail. Το ξέρουν καλά αυτό. Πολύ καλά μάλιστα. Και το κρύβουν. Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis».

Ακολούθως, ο πρώην Υπουργός Υγείας υπογράμμισε σε έντονο ύφος: «Χρήματα δεν έχω, γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα».

Κλείνοντας ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε συμπερασματικά: «Για τα φάρμακα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που μου εισηγήθηκαν ομοφώνως οι αρμόδιες επιτροπές και οι τελικές επιλογές του Υπουργείου ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και των ασθενών. Η αθλιότητα της δωροδοκίας έγινε τάχα από άνθρωπο που όμως αποδεδειγμένα δεν γνώριζα όσο καιρό ήμουν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και τον συνάντησα μόνο για μια χειραψία όταν έγινε Πρόεδρος το ΣΦΕΕ, ένα μήνα πριν φύγω από το Υπουργείο, στα τέλη Μαρτίου του 2012. Ντροπή τους. Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά. Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω. Κάναμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο και διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη».

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος καλείται να καταθέσει ως ύποπτος για παθητική δωροδοκία. Αναλυτικότερα, στο διαβιβαστικό έγγραφο ζητείται από τη Βουλή η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ώστε να δώσει ανωμοτί κατάθεση ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

(με πληροφορίες από ethnos.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eπίθεση στο γραφείο του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης για τον Κουφοντίνα

Επίθεση, «αλληλεγγύης» στον Δημήτρη Κουφοντίνα (όπως οι ίδιοι ανέφεραν), εξαπέλυσαν άγνωστοι στο γραφείο του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκη, Σωκράτη Δημητριάδη, το βράδυ της...

Τρομερά επεισόδια στις Βρυξέλλες, μετά τον θάνατο 23χρονου μαύρου κατά τη σύλληψή του (video)

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, ύστερα από τον θάνατο ενός 23χρονου μαύρου το προηγούμενο Σάββατο (09/01), λίγο μετά τη σύλληψή...

Επίθεση σε 28χρονο Αιγύπτιο από ομοεθνείς του στη λαχαναγορά του Ρέντη

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/01) στη Λαχαναγορά του Ρέντη, όταν 28χρονος Αιγύπτιος δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από δύο ομοεθνείς του....

Euroleague: Αντίδραση Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με «ραψωδία» Νέντοβιτς (video)

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να καλύπτει και με το παραπάνω την απουσία του τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε βαθμολογική «ανάσα», μετά από...

«Μπάχαλο» σε κηδεία ηλικιωμένου που πέθανε από κορονοϊό στην Κύπρο – Τι συνέβη

Προβληματισμό και αναστάτωση προκάλεσε το «μπάχαλο» σε κηδεία ηλικιωμένου που απεβίωσε από επιπλοκές από τον κορονοϊό. Αρχικά έγινε λόγος για άρνηση του ιερέα να...

Οριστική κι επίσημη η δεύτερη παραπομπή Τραμπ για την καθαίρεσή του – Υπέρ 232 βουλευτές (video)

O Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά στην ιστορία της χώρας. Η ψηφοφορία...