15-04-2021

«Τρομάζει ΝΔ και Μητσοτάκη ο έλεγχος των πόθεν έσχες τους» αναφέρει το Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα όσα ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη στάση της στην ψηφοφορία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου στους ελέγχους των πόθεν έσχες.

«Η ΝΔ κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της και ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ό,τι και να σκαρφιστεί, δεν αλλάζει το γεγονός πως χθες μόνο αυτή και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για να μπορεί η Επιτροπή να ελέγχει αυτόματα τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές πολιτικών.

Η τροπολογία, εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν παγώνει τη λειτουργία της Επιτροπής η οποία κανονικά συνεχίζει να ασκεί την αρμοδιότητά της. Ενώ από τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει και τυποποιημένος έλεγχος.

Η ουσία της χθεσινής τροπολογίας είναι ότι η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους πολιτικούς που ελέγχονται από την Επιτροπή πλέον είναι υποχρεωτική και αυτόματη. Αυτό είναι προφανώς που τρομάζει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ