13-04-2021

«Στις 3 Ιουνίου θα είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος», τόνισε ο Ηλιόπουλος

Την αισιοδοξία του για νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην huffingtonpost.gr. «Θα είμαι στον δεύτερο γύρο και στις 3 Ιουνίου θα είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος με σημαντικές ευθύνες», δήλωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι φιλοδοξία του είναι να είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα εφαρμόσει στην Αθήνα ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας. Για τη σχέση που πρέπει να έχει με την κεντρική εξουσία ένας δήμαρχος, τονίζει «δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού στην πόλη, ούτε να οραματίζεται πότε θα γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, δηλαδή χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Διακριτοί ρόλοι και προγραμματική συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Κάθε παρέκκλιση από αυτό, ναρκοθετεί τη δυνατότητα ενός αποτελεσματικού δημάρχου» είπε. Αναφερόμενος σε προηγούμενος δημάρχους, είπε ότι «ο Δημήτρης Μπέης έκανε έργο για την Αθήνα για παράδειγμα, ενώ η κ. Μπακογιάννη έταξε πολλά, εκλέχθηκε εύκολα, έπραξε ελάχιστα και εγκατέλειψε τη δημαρχία».

Επίσης, προειδοποίησε για το πρόβλημα που ενδέχεται ν’αντιμετωπίσει η Αθήνα στο θέμα των απορριμμάτων. «Η Αθήνα σήμερα θάβει το 92% των απορριμμάτων της επειδή η δημαρχία Καμίνη λειτούργησε με τη λογική να “θάβει” το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, αντί να προωθεί πολιτικές ανακύκλωσης. Σε λίγο καιρό, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα όρια αυτής της επιλογής», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η πεποίθηση των κατοίκων ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. «Και για να το αντιστρέψουμε αυτό θα πρέπει να φτιάξουμε μια Αθήνα από την αρχή. Τι σημαίνει αυτό; Ανακύκλωση και ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου για την καθαριότητα, κίνητρα για κατοικία και εμπορικές χρήσεις στις ανασφαλείς γειτονιές, αξιοποίηση των άδειων κτιρίων του δήμου για κατοικίες για νέα ζευγάρια Αθηναίων, πράσινες ταράτσες ή φωτοβολταϊκά στα 400 σχολεία της πόλης. Τέλος, άμεση χρήση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει αφήσει ο δήμος αναξιοποίητα όπως π.χ. το πρόγραμμα Φιλόδημος από το οποίο θα μπορούσε να πάρει 15 εκατ. και κατέθεσε μελέτες μόλις για 3 εκατ. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι αρκετές για να ξεκινήσει η πόλη από την αρχή», ανέφερε.

Στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη του για τους συνυποψήφιούς του, είπε ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι «Αθήνα από την αρχή ή Αθήνα από τα παλιά. Δυστυχώς και οι δύο υποψηφιότητες (Μπακογιάννης – Γερουλάνος) φέρουν ένα βάρος διοίκησης αυτής της πόλης. Ο κ. Μπακογιάννης έχει φτιάξει ένα συνδυασμό που έχει ανθρώπους που έχουν διοικήσει και σε αυτή τη δημοτική αρχή, αλλά και στις προηγούμενες με μεγάλες αποτυχίες στην καθημερινότητα της πόλης. Ο κ. Γερουλάνος συνεχίζει την παράδοση της παράταξης του κ. Καμίνη. Μιας παράταξης που έχασε την καθημερινότητα της πόλης. Προφανώς και θα πρέπει να συνεργαστούμε σε συγκεκριμένα πεδία, αλλά νομίζω στις πραγματικές λύσεις που χρειάζεται η πόλη, βρίσκονται πάρα πολύ πίσω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο το ιστορικό κέντρο και η βιτρίνα της πόλης, που μου δίνεται η αίσθηση ότι εστιάζουν και οι δύο, γιατί αυτό είναι το κομμάτι της πόλης που γνωρίζουν» είπε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ