20-04-2021

Υποχρεωτική πια η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»

Υποχρεωτική καθίσταται πια η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»).

Το παραπάνω ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, στην τροπολογία που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Σπύρος Λάππας, με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να κάνει δεκτή την τροπολογία, τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.

Η κ. Κοζομπόλη τόνισε πως προτείνεται να υπάρχει υποχρεωτικά και ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απόρρητου για τους υπόχρεους σε έλεγχο «πόθεν έσχες» και υπογράμμισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνση.

Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ