29-10-2020

Πάνω από 140 επιχειρηματίες μαζί με τον Τσίπρα στην πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια

  • Ποιοι έλληνες επιχειρηματίες θα συνοδεύσουν τον Τσίπρα στην πρώτη επίσημη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία
  • «Η περιοχή μας χρειάζεται συνεργασία και σταθερότητα», το μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού
  • Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Πάνω από 140 θα είναι οι έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στα Σκόπια, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία.

Μεταξύ των ελλήνων επιχειρηματιών που θα βρίσκονται στην ελληνική αποστολή, θα είναι ο πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίου», Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο πρόεδρος του ομίλου «Κοπελούζου», Δημήτρης Κοπελούζος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γεώργιος Περιστέρης, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, ο πρόεδρος του ομίλου «Intracom Constructions SA» Δημήτρης Κούτρας, ο πρόεδρος της «Alumil SA», Γιώργος Μυλωνάς, ο General Manager της «Motor Oil Hellas» Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του «Alpha Digital SA» Δημήτρης Κοντομηνάς και πολλά άλλα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Σημειώνεται επίσης ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Η περιοχή μας χρειάζεται συνεργασία και σταθερότητα», το μήνυμα Τσίπρα

Ηχηρό μήνυμα για την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης στέλνει στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας ο έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Ειδήσεων «ΜΙΑ» της γείτονος, με αφορμή την αυριανή του επίσκεψη στα Σκόπια, την οποία χαρακτηρίζει ως ιστορική.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας και η Βόρεια Μακεδονία να κοιτάξει μπροστά. Η Ελλάδα πρέπει να έχει έναν σταθερό και ασφαλή βόρειο γείτονα, και η Βόρεια Μακεδονία έχει ανάγκη από μια ισχυρή γείτονα που θα υποστηρίζει τα βήματά της προς την ευρωπαϊκή προοπτική», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει: «Η περιοχή μας χρειάζεται συνεργασία και σταθερότητα. Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και της προοπτικής που ανοίγει, η Ελλάδα θα είναι ο βασικός σας σύμμαχος και αρωγός για τη πολιτική σταθερότητα, για την οικονομική συνεργασία και την ανάπτυξη, για τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

-9:30 Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων

-10:00 Τελετή επίσημης υποδοχής

-10:10 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας

Μακεδονίας

-10:55 Ολομέλεια Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας

-12:00 Υπογραφή διμερών συμφωνιών

-12:30 Κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου

-13:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας

-16:30 Συμμετοχή και χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

-18:30 Επίσημο δείπνο