08-03-2021

ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια: Γκεμπελίστικες τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ για τη σπίλωση των αντιπάλων του

Μετά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση στο ζήτημα των ποινικών διώξεων που του έχουν απαγγελθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τα ανεξόφλητα δάνειά του, σε γραμμή ίδια με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως και η ΝΔ, κάνουν λόγο για σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων. Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνεχίζει: Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010 ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε “η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια” (sic). Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως έχει ξεκαθαρίσει ότι με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων.

«Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και τη βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Έχουν ήδη τελειώσει…», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ