07-03-2021

Παππάς: Η ανταπόκριση για τον διάλογο είναι μεγάλη, διότι βάζουμε επί τάπητος το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ζήτημα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM και με αφορμή το ευρύ κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ανάφερε πως «καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις σε έναν προγραμματικό διάλογο που μπορεί να παράξει πολιτικά αποτελέσματα, μέσω της σύγκλισης προοδευτικών δυνάμεων. Ο διάλογος αυτός θα μπορούσε να έχει ευτυχή κατάληξη, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. Υπάρχουν κομματικοί συνδυασμοί που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση για διάλογο και αρκετός κόσμος που αυτοτοποθετείται στο προοδευτικό φάσμα. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, διότι βάζουμε επί τάπητος το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ζήτημα» .

Ο κ. Παππάς επιπλέον  για την Κεντροαριστερά, σχολίασε: «’Άλλοι πρέπει να αναρωτηθούν για ποιον λόγο βλέπουν στελέχη τους να πηγαίνουν είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά. Θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όλους του ανθρώπους, ότι πρέπει να υπάρχει η συγκρότηση ενός μετώπου που θα εγγυηθεί την αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα».

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε: «Η κ. Γεννηματά αν βλέπει φαινόμενα τα οποία θα απεύχονταν για το κόμμα της, δηλαδή τη μετακίνηση στελεχών της, είναι επειδή ταυτίζει τη ρητορική της με τη ρητορική Μητσοτάκη».

«Χρειάζεται μια προσπάθεια στον πολιτικό διάλογο, η αντιπαράθεση να γεμίζει με προγραμματικές πτυχές που αγγίζουν τον κόσμο, όπως για παράδειγμα αν είναι ξεπερασμένο το 8ωρο ή αν έπρεπε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός» συνέχισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας: «οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς και ύβρεις και καμία προγραμματική συζήτηση. Όσο περνάει ο καιρός, το κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που προκρίνει ο κ. Μητσοτάκης θεμελιώνεται σε πυλώνες πολιτικής που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Και αυτό δεν το αντέχουν οι προοδευτικοί άνθρωποι».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «ηγετική προσωπικότητα που έχει αποδείξει πως έχει τη δική του πορεία» και πρόσθεσε: «Κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, θα κερδίσει και τις επόμενες. Ο Α. Παπανδρέου είχε μια ιστορική συμβολή και κατά αναλογία ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ηγεσία που φέρνει τη δημοκρατική παράταξη στη θέση της διακυβέρνησης για αρκετά χρόνια».

Απαντώντας για τα περί «πασοκοποίσης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς σημείωσε: «δεν ήταν όλα κακά στη δομή και τη λειτουργία του. Τα προβληματικά του στοιχεία ήταν οι πολιτικές επιλογές από την περίοδο Σημίτη και μετά και το γεγονός ότι κατάντησε να αποτελεί μια συγκόλληση κλειστών συστημάτων εξουσίας. Αυτά τα λάθη θα πρέπει εμείς να αποφύγουμε».

Απαντώντας για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σε θέματα δημόσιας τάξης, ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία, επειδή έχει χάσει κατά κράτος στο επίπεδο της οικονομίας επιχειρεί να ανοίγει τέτοιου είδους ζητήματα. Θα συνιστούσα λίγη προσοχή στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΤ Ακροπόλεως, που επί διακυβέρνησης της ΝΔ είχε κλείσει για ένα διάστημα, λόγω αλλεπάλληλων επιθέσεων. Αν υπάρχει κάποια έξαρση σε θέματα ανομίας, αυτή η έξαρση υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με καταδίκη βουλευτή για μη καταβολή δεδουλευμένων και με την άθλια υπόθεση στήριξης του Ν. Γεωργιάδη».

Μιλώντας για τα δίκτυα νέας γενιάς και τις δράσεις του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο Ν. Παππάς επισήμανε: «πριν από λίγες μέρες στις Βρυξέλλες συζήτησα με τις αρμόδιες Επιτρόπους Γκάμπριελ και Κρέτσου για τα σχέδια της Πολιτείας για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων και τις επενδύσεις 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών. Η Ελλάδα κάνει γοργά βήματα σε αυτό το πεδίο».

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τύπου ανέφερε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις και η σχετική υπουργική απόφαση είναι στην τελική μορφή».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ