22-04-2021

«Βολές» της ΝΔ κατά του Πολάκη – «Είναι ο καθρέφτης του Τσίπρα»

«Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών», σχολιάζει η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Η μόνη καταστροφή γι’ αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας», καταλήγει η ΝΔ.

Οι δηλώσεις Πολάκη που προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA, ο κ. Πολάκης ανέφερε τα εξής:

«Πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, γιατί fake news και καταστροφολογία στη δημόσια υγεία δεν είναι ανεκτά. Και πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς, διότι αυτοί δίνουν τις απαντήσεις. Το τελευταίο διάστημα ζούμε μία κατάσταση στην οποία ο,τιδήποτε γίνεται, χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και δυστυχώς από μία μεγάλη μερίδα ΜΜΕ, για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια σε προηγούμενες χρονιές που εμφανίστηκε το φαινόμενο, θέλοντας να τονίσει τη σύγκριση με τη φετινή επιδημία:

«Λοιπόν γρίπη 2010-2011: σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101. Η πλειοψηφία και τότε όπως και σήμερα άνθρωποι που ήταν ανεμβολίαστοι. Γρίπη το ’15-’16: ισχυρό στέλεχος. 372 κρούσματα, 123 νεκροί. Γρίπη ’17-’18: 50 κρούσματα, 14 νεκροί. Φέτος μέχρι στιγμής και με στοιχεία επίσημα που είναι μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου – αύριο θα βγει και η επόμενη βδομάδα – υπάρχουν 173 τα οποία έχουν νοσήσει σοβαρά. Από αυτά μόνο το 15% ήταν εμβολιασμένοι και 165 από αυτά τα άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Μέχρι στιγμής 38 θύματα και είναι άνθρωποι με ευπάθειες, με χρόνιες νόσους στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες που δεν ήταν υψηλού κινδύνου, που είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται όμως κάθε χρόνο. Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1ν1, δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, δεν είναι η χρονιά του ’12-’13 που ήταν επίσης ήπια. Είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ