14-04-2021

Προς διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ – Αρνητική η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

  • Η ερμηνεία που δίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι ότι για να υπάρξει ΚΟ χρειάζονται πέντε βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα
  • Βούτσης: Θα αποτρέψω ξανά τον Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί
  • Το πρωί της Παρασκευής (8/2), στις 9:30, θα συγκληθεί εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση

Προς διάλυση οδεύει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για το άρθρο 15 παράγραφος 2 είναι ομόφωνα αρνητική.

Η ερμηνεία που δίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα χρειάζονται πέντε βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα.

Βούτσης: Θα αποτρέψω ξανά τον Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί

Στις 19:15 ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, λέγοντας πως «υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο, θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετέ το, το ξαναείπα: Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση».

Μάλιστα όταν ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε εάν αύριο το βράδυ ο κ. Παπαχριστόπουλός πάει στο γραφείο του με την επιστολή παραίτησης τον αποτρέψει ξανά από το να παραιτηθεί εκείνος απάντησε.

«Μιλάτε για μια βαριάντα (σ.σ. κίνηση στο σκάκι) που δεν έχει σχέση με την θεραπεία. Τα άλλα που σας είπα να σκεφτείτε. Τελευταία συμβουλή δόθηκε εκείνη την ημέρα, αύριο θα αποφασίσει μόνος του. Και την προηγούμενη φορά μόνος του αποφάσισε, απλά εγώ του έθεσα υπόψιν του όλα τα δεδομένα. Καλά έκανε και δεν παραιτήθηκε, είχα πει ότι υπάρχει το χρονικό διάστημα να θεραπευτούν τα πράγματα».

Το πρωί της Παρασκευής (8/2), στις 9:30, θα συγκληθεί εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση σχετικά με την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ