22-04-2021

«Θετικές οι ελληνικές προοπτικές μετά τα μνημόνια» το μήνυμα του γερμανού υφ. Εξωτερικών στον Παναγιώτη Παυλόπουλο

Για τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό λαό μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και την επιστροφή της στην κανονικότητα, αλλά και την ανάκτηση του περιφερειακού ρόλου της με την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παναγιώτης Παυλόπουλος με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Michael Roth.

Στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών, εξέτασαν, επίσης, τις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες στην Ευρώπη με σταθμό τις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς και τα μείζονα και επείγοντα ανοιχτά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η εμβάθυνση της Ευρωζώνης και το υπό διαμόρφωση νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Συμφώνησαν ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη θα πρέπει να συμβαδίζουν με την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών της και ότι ο νέος πολυετής ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις διευρυμένες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες εντός της Ένωσης και στο εσωτερικό των κρατών-μελών της. Παράλληλα, κοινή ήταν η θέση ότι δεν υπάρχει περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ