20-04-2021

«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνη: Αρνείται να αναγνωρίσει τη Βόρεια Μακεδονία, ξεχνά ότι δεν είναι τηλεσχολιαστής

Για «βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα από τον κ. Γεωργιάδη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ ότι -όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα- «ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως “Βόρεια Μακεδονία”». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, «χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές».

«Οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως “Βόρεια Μακεδονία” δημιουργούν μείζον θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του και τονίζει ότι «πρόκειται για ένα βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα από τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος φαίνεται πως ξεχνά ότι δεν είναι τηλεσχολιαστής, αλλά αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Η δήλωσή του εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την αξιοπιστία της χώρας» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές».

«Είναι η θέση του κ. Γεωργιάδη θέση της ΝΔ; Κατανοούν, άραγε, τις συνέπειες για την εξωτερική πολιτική της χώρας; Κατανοούν τους κινδύνους που θα μπορούσαν να υπάρξουν για τη χώρα μας σε άλλα ανοιχτά μέτωπα;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και παραθέτει τον το σχετικό βίντεο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ