07-03-2021

Με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική των προσλήψεων που ακολουθεί στη Δημόσια Διοίκηση και ειδικότερα στον χώρο της Υγείας, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα και απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης που επισήμανε τις ελλείψεις που υπάρχουν στον χώρο τους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τις περισσότερες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας. Και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό προσλήψεων τακτικού προσωπικού αφορούσε προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το πού χρειάζεται το Δημόσιο συνολικά και προφανώς και το Σύστημα Υγείας τακτικό προσωπικό και ποιες τρύπες καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό ή με προσλήψεις εμβαλωματικού χαρακτήρα».

Ξεκινώντας τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνει η ΝΔ για την παρουσίαση του προγράμματός της, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ξέρω ότι είστε ένας κλάδος που αντιμετωπίζει πολλές αντιξοότητες και που κρατάει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε νοσοκομείο και να μην ακούσουμε μονίμως την ίδια συζήτηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά θέλουμε να ακούσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις απόψεις σας. Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόσληψη τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού. Το τι έγινε στη συνέχεια νομίζω το γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από εμάς».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, επιβεβαίωσε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ελλείψεις που τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αντικαθίστανται οι νοσηλευτές που συνταξιοδοτούνται. Σημείωσε ότι έχουν αποχωρήσει 6.000 την τελευταία πενταετία χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι οι έκτακτες προσλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς μέχρι οι νέοι νοσηλευτές να εξοικειωθούν με τη δουλειά, αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τη θέση τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ