26-02-2021

«Βολές» Τζανακόπουλου κατά Μητσοτάκη για θεσμικές απρέπειες – «Ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει»

Στην αντεπίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ για όσα δήλωσε στη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει».

Όπως αναφέρει στην απάντησή του, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Είναι ο ίδιος που καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του Προέδρου της Κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου».

«Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού», προσθέτει ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο».

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι «το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού».

«Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ