26-02-2021

Πάτησε Τουρκία ο Τσίπρας – Διάρκειας άνω των δύο ωρών το τετ α τετ με τον Ερντογάν

  • Στην Τουρκία βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο έλληνας πρωθυπουργός
  • Στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν η δίωρη συνάντηση των δύο ηγετών
  • Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν οι υπουργοί, Γ. Κατρούγκαλος και Στ. Πιτσιόρλας

Με μια μικρή καθυστέρηση στο πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η συνάντηση των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε μετά από περισσότερο από δύο ώρες. Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας λίγα λεπτά μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Τρίτης, όπου και έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. της Τρίτης προσγειώθηκε το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Μπέττυ Μπαζιάνα.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου» σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, στο Twitter, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ