16-02-2021

Ηλιόπουλος: Ο Μπακογιάννης δυσφήμισε μια ολόκληρη γειτονιά – Η αλληλεγγύη θα νικήσει τον φόβο

Μετά την Ένωση Γονέων στα Άνω Πατήσια, που απάντησε στον Κώστα Μπακογιάννη για τη δήλωσή του ότι τα φροντιστήρια στην περιοχή  κλείνουν η ώρα 8, επειδή οι γονείς φοβούνται ν’ αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν, και ο Νάσος Ηλιόπουλος έδωσε την απάντησή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη ακούσαμε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας, αναφορά άστοχη και απαξιωτική για την περιοχή μας κι όσους κι όσες μένουμε εδώ.

«… έχουμε φτάσει για παράδειγμα στο σημείο, στα Άνω Πατήσια τα φροντιστήρια να κλείνουν η ώρα 8 επειδή οι γονείς φοβούνται ν΄αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν…»

Ζούμε στις γειτονιές μας και γνωρίζουμε τα προβλήματα. Τα Άνω Πατήσια ειδικά, είναι τόπος συνάντησης δικής μας και των παιδιών μας, μια περιοχή που σφύζει από ζωή. Προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα πολλά: η ελλιπής συντήρηση και οι αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των καθαριστριών των σχολείων –ευθύνη του Δήμου-, οι αφρόντιστοι ελεύθεροι χώροι, ο πλημμελής φωτισμός των δημόσιων χώρων. Και φυσικά οι ανεπαρκέστατες κοινωνικές υποδομές του Δήμου της Αθήνας.

Ας ασχοληθεί ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος με αυτά που αποτελούν βασικές παραμέτρους της ποιότητας της καθημερινότητας μας, γονιών και μαθητόκοσμου.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο υποψήφιο, να συζητήσει με την Ένωση για τα σοβαρά, μικρά και μεγάλα ζητήματα της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Χωρίς αγκυλώσεις και φοβικές προσεγγίσεις.

Γιατί για μας, όσες κι όσους ενδιαφερόμαστε για το Δημόσιο σχολείο και τους Δημόσιους ελεύθερους χώρους και συμμετέχουμε ενεργά στις πλούσιες και πολύπλευρες δραστηριότητες των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, είναι ο απροκατάληπτος διάλογος και η Αλληλεγγύη αυτά που προέχουν».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε: Αυτές τις μέρες βρεθήκαμε με την “Ανοιχτή Πόλη” στην 5η δημοτική κοινότητα στα Πατήσια και συνομιλήσαμε με κατοίκους, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Η 5η κοινότητα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στο ζήτημα των ελευθέρων χώρων, των αντιπλημμυρικών έργων και συνολικά των υποδομών. Έχει επίσης ανοιχτά θέματα με το πάρκο Δρακόπουλου, με το Προμπονά, το παλιό εργοστάσιο της Columbia και το γνωστό «Κουμπάδικο». Αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα που συναντάς σε όλη την Αθήνα όπως η καθαριότητα και ο φωτισμός.

Η 5η κοινότητα όμως έχει και μεγάλη δράση αλληλεγγύης μέσα από δομές όπως το κοινωνικό φαρμακείο και οι δράσεις της τοπικής ΕΛΜΕ. Είναι μια κοινότητα που ο φόβος δεν νίκησε, ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Το να δυσφημούμε ολόκληρες γειτονίες πιστεύοντας ότι έτσι προωθούμε την στενή μας προεκλογική ατζέντα δείχνει άγνοια και ιδεοληψία. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε έτσι για την επόμενη μέρα της Αθήνας. Αδικούμε τον εαυτό μας. Ας μιλήσουμε λοιπόν προγραμματικά και συγκεκριμένα για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη φιλική στους ανθρώπους της, μια πόλη με αλληλεγγύη και δημιουργικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ