30-10-2020

«Πεπεισμένος ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο Χαρίτσης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, τόνισε πως «είμαι πεπεισμένος ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα αναλογιστεί την ιστορική ευθύνη που έχουμε όλοι μας ειδικά σε αυτή τη συγκυρία και σε σχέση με τις εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσει να δίνει τη υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη του στην παρούσα κυβέρνηση».

Σε περίπτωση που τελικά οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από τις συνταγματικές προβλέψεις» και ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στο κοινοβούλιο για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ανέφερε άλλωστε χθες και ο πρωθυπουργός. Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά η κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς όπως είπε υπάρχουν σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, πέραν από την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, το νέο καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας, νέες ρυθμίσεις για αποπληρωμή οφειλών, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και εξορθολογισμός των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προωθεί την καταστροφολογία και την πόλωση, γεγονός που -όπως είπε- δείχνει το πολιτικό αδιέξοδό της, ενώ την προκάλεσε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Απαντώντας στις χθεσινές υπόνοιες του προέδρου της ΝΔ περί επιχειρούμενης νοθείας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, υπογράμμισε ότι «η τοποθέτηση αυτή προκαλεί οργή και αποδεικνύει ότι ο Κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με όρους τοπικού κοινοτάρχη τρίτης κατηγορίας. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως ό,τι λέει έχει βαρύνουσα σημασία για τη δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε πως η δήλωσή του αυτή «αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής». Έκανε επίσης λόγο για «κινήσεις πανικού του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος βλέπει το αφήγημά του για εκλογικό περίπατο να καταρρέει με κρότο».

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι το υπουργείο Εσωτερικών από τεχνικής πλευράς «είναι απολύτως έτοιμο για να διεξάγει ομαλά και με πλήρη αντικειμενικότητα και διαφάνεια» πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Σχετικά, τέλος, με την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων με τους 8.166 διοριστέους της προκήρυξης 3Κ/2018 για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση από το ΑΣΕΠ ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)