05-03-2021

Καμμένος από Κύπρο: Θα «τσακίσουμε» όποιον αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε ενόψει των Χριστουγέννων, μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη Φ/Γ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», που βρίσκεται εν όρμω λιμένα Λάρνακας, στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Καμμένος στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στη Κύπρο με την ιδιότητα του Υπουργού. Ημουν εδώ αυτά τα χρόνια σε κάθε παρέλαση, κάθε 1η Απριλίου, αλλά εάν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας έρθει στη Βουλή με τη συμφωνία των Πρεσπών εγώ έχω υποχρέωση να αποχωρήσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την κυβέρνηση».

«Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε η υπηρεσία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς» πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφερόμενος στο θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της από την Κύπρο και την ένταση που υπάρχει με την Τουρκία και τα πολεμικά της πλοία, σχολίασε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι δεν είχε μόνο τη μόνιμη συνοδεία της Ελλάδος, δηλαδή την ΕΛΔΥΚ και το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά ήρθαν και οι συμμαχικές δυνάμεις για να στείλουν ένα μήνυμα “να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού της πλούτου”. Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα», επισήμανε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε. Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν, δεν είναι λεονταρισμός, είναι η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας, του δικαίου», υπενθύμισε.

«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ένα μεγάλο «ευγνωμονώ», εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, εκ μέρους όλου του Έθνους, στο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί το κάνατε πιστοί στον όρκο που δώσατε «Να υπερασπίζω τη Σημαία, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, να μην την εγκαταλείπω ποτέ». Δεν γονατίσατε ούτε σε πιστωτές ούτε σε εκείνους που υποτίθεται ότι μας δείχνουν τα δόντια τους», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ