18-05-2021

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε κράτος – μέλος υπό πίεση για το μεταναστευτικό», τόνισε ο Αβραμόπουλος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος συμμετείχε την Πέμπτη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

O κ. Αβραμόπουλος, μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας και Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Χέρμπερτ Κικλ, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αυτό είναι το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης πριν το τέλος του έτους και ενώ μας απομένουν μόνο μερικοί μήνες μέχρι τις Ευρωεκλογές, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε πολλά σημαντικά ζητήματα.

Η Αυστριακή Προεδρία συνέβαλλε ουσιαστικά στην προώθηση του έργου μας στον τομέα της ασφάλειας και ειδικότερα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Με ικανοποίηση διαπιστώνω σήμερα ότι οι Υπουργοί συμφώνησαν επί της διαπραγματευτικής τους θέσης για τους κανόνες που προτείναμε για την καταπολέμηση του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Αυτό έγινε εξαιρετικά γρήγορα και αποδεικνύει την αποφασιστικότητα μας να διατηρήσουμε ασφαλές το διαδίκτυο για τους Ευρωπαίους πολίτες. Θα συνεχίσω τη στενή συνεργασία με το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία επί της πρότασης αυτής πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Χθες προήδρευσα στην 4η Υπουργική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ η οποία μαζί με τον Κανονισμό για τη καταπολέμηση του διαδικτυακού τρομοκρατικού περιεχόμενου και μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών μας, σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, για την καταπολέμηση του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ