06-05-2021

Στη Μόσχα σήμερα ο Τσίπρας – «Αναζωπύρωση» διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων

  • Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας
  • Η επίσημη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιείται 190 έτη από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας
  • Συνεδριάζει σήμερα η μικτή διυπουργική επιτροπή Ρωσίας – Ελλάδας
  • Το πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού
  • Τι θα βρεθεί στην ατζέντα Τσίπρα-Μεντβέντεφ

Στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μια επίσκεψη υψίστης σημασίας μετά τις διπλωματικές «αναταραχές» που πέρασαν οι δύο χώρες.

Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα οικονομίας, διαλόγου επί περιφερειακών ζητημάτων, ενέργειας, πολιτισμού και άλλων κοινού ενδιαφέροντος θεμάτων.

Η επίσημη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιείται 190 έτη από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, υπογραμμίζοντας έτσι τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που βασίζονται σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης μεταξύ των λαών, όπως επανειλημμένα έχει σημειωθεί από την Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας -που κατά την παραμονή του στη Μόσχα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη- θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Μπράχο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συνεδριάζει σήμερα η μικτή διυπουργική επιτροπή Ρωσίας – Ελλάδας

Σήμερα, Πέμπτη θα υπάρξει μια προεργασία με τον Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς θα πραγματοποιηθεί τελικά η μικτή διυπουργική επιτροπή Ρωσίας – Ελλάδας, η οποία είχε «παγώσει» μετά το καλοκαίρι με τις απελάσεις εκατέρωθεν διπλωματών και διοικητικών υπάλληλων.

Το πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου

10:30: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου

11:30-12:30: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Dmitry Medvedev στην πρωθυπουργική κατοικία

13:00-13:30: Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Vladimir Putin στο Κρεμλίνο

13:30- 14:45: Γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Vladimir Putin

14:45-15:00: Υπογραφή διμερών συμφωνιών

15:00-15:30: Κοινή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου

Τι βρίσκεται στην ατζέντα Τσίπρα-Μεντβέντεφ 

Ο πρωθυπουργός της ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα συζητήσει στις 7 Δεκεμβρίου με τον έλληνα ομόλογο του, Αλέξη Τσίπρα ζητήματα που αφορούν την εμπορική και οικονομική συνεργασίαέργα στον ενεργειακό τομέα και την αγροτική οικονομία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ρώσου πρωθυπουργού.

«Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και της προοπτικές της ρωσο-ελληνικής εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, την υλοποίηση από κοινού έργων στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών μεταφορών, των υψηλών τεχνολογιών, της αγροτικής οικονομίας και άλλους τομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ρώσου πρωθυπουργού, στην οποία προστίθεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Ρωσία έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ