04-02-2021

Ουκρανοί φασίστες προπηλάκισαν Βαλαβάνη και Ήσυχο στην Οδησσό (video)

Μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης, «Δεξιός Τομέας», προπηλάκισε την Τετάρτη ελληνική αντιπροσωπεία πολιτικών και δημοσιογράφων, προκειμένου να τους εμποδίσει εμποδίσουν να παρευρεθούν σε μια συνάντηση με οργανώσεις μειονοτήτων.

Στην αντιπροσωπεία στην οποία μετείχε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο πρώην υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», τόνισε η κ. Βαλαβάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχαν τα πρώην κυβερνητικά στελέχη με μέλη της ομογένειας και έτσι οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν την Πέμπτη στην Ελλάδα.

«Ήταν μια ομάδα Ελλήνων της άκρας αριστεράς που ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση. Αποκλείσαμε την έξοδο του ξενοδοχείου για να τους εμποδίσουμε να πάνε σε αυτή την εκδήλωση και θα το ξανακάνουμε από όπου και αν έρθουν», δήλωσε ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι, μέλος της οργάνωσης, προσθέτοντας πως δεν έχει πληροφορίες για το που βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά πρόσθεσε πως «σίγουρα έχασαν την συνάντηση».

*H φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό της οργάνωσης, στο twitter, ενώ το video από τον λογαριασμό του Άρη Χατζηστεφάνου στο youtube.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ